ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά στις 10 Ιανουαρίου η δίκη της οικογένειας Κουτσολιούτσου

ξεκινά-στις-10-ιανουαρίου-η-δίκη-της-οικ-274070

Μία ακόμα σημαντική δίκη πρόκειται να αρχίσει στις αρχές του νέου έτους και συγκεκριμένα αυτή της Folli Follie.

Η δίκη για την υπόθεση της Folli Follie που αφορά τους παραποιημένους ισολογισμούς, τη χειραγώγηση της μετοχής της και την εξαπάτηση των επενδυτών της εταιρίας, θα ξεκινήσει στις 10 Ιανουαρίου.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας θα καθίσουν ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο γιος του Τζώρτζης, η σύζυγος του Καίτη και άλλοι 10 κατηγορούμενοι στους οποίους αποδίδονται 5 κακουργήματα κατά περίπτωση.

Πρόκειται για τα κακουργήματα:

1. Της εγκληματικής οργάνωσης ( συγκρότηση, διεύθυνση, ένταξη),

2. Της πλαστογραφίας ( και της ηθικής αυτουργίας), από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ,

3) της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσας ( και της συνέργειας), κατά φυσικών και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, με προξενειθείσα ζημία άνω των 120.000 ευρώ ,

4. της χειραγώγησης της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση ( και της συνέργειας), 5.

5. Της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση.

Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος θα δικαστεί και για ένα 6ο κακούργημα: της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα επισημαίνεται πως ο Δημήτριος Κουτσολιούτσος και ο Γεώργιος Κουτσολιούτσος (ως ηθικοί αυτουργοί), μαζί με άλλους συγκατηγορούμενούς τους κατάρτιζαν πλαστά έγραφα τραπεζών (statement), όπου αποτύπωναν, ψευδώς, σε πραγματικούς αριθμούς λογαριασμών, τεράστια χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η συνολική ζημία από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης ανέρχεται στα 413.078.346,17 ευρώ.

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου