ΕΛΛΑΔΑ

Απολύεται ο καθηγητής που χτύπησε μαθήτρια

απολύεται-ο-καθηγητής-που-χτύπησε-μαθ-281565

Δεκτή έκανε το υπουργείο Παιδείας την εισήγηση του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) για την απόλυση του καθηγητή, που χτύπησε μαθήτρια μέσα στην τάξη σε ΕΠΑΛ της Αττικής.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ζήτησε την άμεση εκκίνηση της νόμιμης διαδικασίας για την υπόθεση προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Συνήλθε αμέσως το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο εισηγήθηκε την καταγγελία της σύμβασης του εκπαιδευτικού για ανάρμοστη συμπεριφορά. Το υπουργείο έκανε δεκτή την εισήγηση και έτσι καταγγέλλεται η σύμβαση του εκπαιδευτικού και αυτός απολύεται.

Στο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε και προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό, καταγράφεται η στιγμή του ξυλοδαρμού της μαθήτριας από καθηγητή της μέσα στην τάξη στο ΕΠΑΛ της Αττικής.

Ο καθηγητής, όπως φαίνεται στο βίντεο, χτύπησε το κορίτσι δύο φορές. Αρχικά της έριξε ένα χαστούκι και στη συνέχεια την τράβηξε από τα μαλλιά και την πέταξε στο πάτωμα, όπου της έδωσε άλλο ένα χτύπημα. Ακολούθησε πανικός, με τους συμμαθητές της να σπεύδουν να την προστατεύσουν και να επιτίθενται στον καθηγητή. Ένας μάλιστα του κατάφερε μερικά χτυπήματα με χέρια και πόδια και έπειτα άρπαξε μια καρέκλα για να του επιτεθεί ξανά.

Ακολούθως, φέρεται να επικράτησε μεγάλος αναβρασμός στο σχολείο με τους καθηγητές να επιχειρούν να βάλουν τον συνάδελφό τους σε αίθουσα για να τον γλιτώσουν από τους μαινόμενους μαθητές, οι οποίοι βγήκαν έξω από το κτίριο, του αναποδογύρισαν το αυτοκίνητο και το έσπασαν. Ο καθηγητής, ο οποίος φυγαδεύτηκε από άλλη πόρτα για να αποφευχθούν τα χειρότερα, συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

enikos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου