Ντράγκι: Για να ξεπεραστεί η κρίση Ελλάδα χρειάζεται σταθερή πολιτική

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-23, 10:50:52
Ντράγκι: Για να ξεπεραστεί η κρίση Ελλάδα χρειάζεται σταθερή πολιτική

«Οι Έλληνες πρέπει να δεχτούν ένα χαμηλότερο επίπεδο διαβίωσης»

«Η Ελλάδα έχει μια ευκαιρία να δραπετεύσει από το σπιράλ διολίσθησης που βρίσκεται σήμερα, αν υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει εγκρίνει η ελληνική Βουλή», εκτιμά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild-Zeitung, ο Ντράγκι υποστήριξε ότι τα χειρότερα έχουν περάσει, ενώ εξήγησε πως «για να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση, χρειάζεται σταθερές πολιτικές συνθήκες».

Τόνισε, δε, ότι «πολλές από τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί η Ελλάδα, όπως είναι οι φορολογικές, θα έχουν άμεση επίδραση στην επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ υπογράμμισε ότι «οι Έλληνες θα πρέπει να αποδεχτούν ένα χαμηλότερο επίπεδο διαβίωσης, που θα επέλθει μέσω της μείωσης των μισθών».

Ακόμη, τάχθηκε κατά της έκδοσης ευρωομολόγων, εξηγώντας ότι η ευρωζώνη θα πρέπει να αποφύγει μία κατάσταση όπου μία ή δύο χώρες θα πληρώνουν τα λάθη των υπολοίπων αδύναμων χωρών-μελών και όλη η ευρωζώνη θα χρηματοδοτείται με ευρωομόλογα

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
7
=