ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Έτσι γίνεται η νοσοκομειακή διασπορά – ΒΙΝΤΕΟ με ύποπτα κρούσματα σε ράντζα

ποεδην-έτσι-γίνεται-η-νοσοκομειακή-δι-287146

Βίντεο όπου καταγράφονται οι συνθήκες νοσηλείας ασθενών, που θεωρούνται ύποπτα κρούσματα κορονοϊού, σε νοσοκομείο της Κεντρικής Μακεδονίας έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, πρόκειται για 23 ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους, και κάποιοι είναι ξαπλωμένοι σε ράντζα. Έχουν εμφανίσει συμπτώματα κορονοϊού, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη εάν έχουν νοσήσει ή όχι. Όταν βγει το μοριακό τεστ, μεταφέρονται σε γενικές κλινικές.

Ωστόσο, λόγω των συνθηκών που επικρατούν, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, ένας αρνητικός ασθενής μπορεί να κολλήσει από έναν θετικό κι έτσι ο ιός μεταφέρεται σε κλινικές άλλων παθήσεων. “Και μετά αναρωτιούνται για την νοσοκομειακή διασπορά”, αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Δείτε τα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ:

ΠΟΕΔΗΝ: Τουλάχιστον 100 ασθενείς με κορονοϊό βρίσκονται εκτός ΜΕΘ

Σε σχετική ενημέρωση, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για “ανείπωτη τραγωδία με τις ΜΕΘ” και καταγγέλλει πως “τουλάχιστον 100 ασθενείς με κορονοϊό βρίσκονται εκτός ΜΕΘ” και “χάνουν τη ζωή τους ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής”.

Ο Μιχάλης Γιάννακος χαρακτηρίζει το πρόστιμο των 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών ως “ομολογία αποτυχίας του εμβολιαστικού προγράμματος”, εκφράζοντας την εκτίμησή του ότι “καλύτερα αποτελέσματα θα είχαν εάν έδιναν αντίστοιχη παροχή στους εμβολιασμένους πολίτες”.

enikos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου