ΕΛΛΑΔΑ

Σχέδιο Βενιζέλου: Ανανεώνονται κατά 60% τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ

σχέδιο-βενιζέλου-ανανεώνονται-κατά-60-τ-338125

Μετά την επιλογή της κυρίας Φώφης Γεννηματά ως εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ και την παράταση της παραμονής του κ. Μιχάλη Καρχιμάκη στη θέση του γραμματέα που οριστικοποιήθηκε μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος προετοιμάζεται συστηματικά για την εκλογική ανασυγκρότηση του κόμματος με την ανακοίνωση των μελών της κεντρικής εκλογικής επιτροπής. Η κυρία Γεννηματά κρίθηκε ως η πιο κατάλληλη για τη θέση του εκπροσώπου με βάση τα κριτήρια της ενότητας, της αξιοκρατίας, της συστράτευσης και της στόχευσης της νίκης που έθεσε στις δηλώσεις και τις ομιλίες του μετά την εκλογή του ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα, σύμφωνα, με πληροφορίες τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η σύνθεση της εθνικής εκλογικής επιτροπής στην οποία θα μετέχουν, αφενός μεν το Πολιτικό Συμβούλιο και όσοι ασκούν θεσμικού χαρακτήρα λειτουργίες, (ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλης Καρχιμάκης, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Βασίλης Εξαρχος, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Χρήστος Πρωτόπαπας και Πέτρος Ευθυμίου, ο γραμματέας της Νεολαίας Κώστας Πανταζής, κ.λπ.) και όλα ανεξαιρέτως τα κορυφαία στελέχη, τα οποία θα μετέχουν στη διαμόρφωση και την εκφορά του πολιτικού λόγου του ΠΑΣΟΚ καθώς και στον πολιτικό σχεδιασμό.

Μεταξύ αυτών και τα κορυφαία στελέχη Ανδρέας Λοβέρδος, Αννα Διαμαντοπούλου, Κώστας Σκανδαλίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Δημήτρης Ρέππας, Χρήστος Παπουτσής, Μίμης Ανδρουλάκης κ.λπ.

Θα μετάσχει επίσης ανάλογος αριθμός νέων στελεχών από διάφορους χώρους (Βουλή, κοινωνία των πολιτών, επιστημονικοί φορείς, συνδικαλιστικές οργανώσεις κ.α).

Στο μεταξύ αρχισε ήδη η επεξεργασία των ψηφοδελτίων με στόχο η ανανέωση να υπερβεί το 60%, με έμφαση τα νέα πρόσωπα και τις νέες ηλικίες καθώς και στα πρόσωπα που έχουν αναδειχθεί από τις τοπικές κοινωνίες.

Στον κομματικό μηχανισμό, τόσο σε κεντρικό και σε περιφερειακό και νομαρχιακό επίπεδο, επίσης θα κληθούν να βοηθήσουν οι πάντες. Τις επόμενες ημέρες ο κ. Βενιζέλος θα καλύψει τα κενά που υπάρχουν στους υπευθύνους των τομέων και θα προχωρήσει στην στελέχωση του κεντρικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ. Θα έχει συναντήσεις με τα βασικά δίκτυα του ΠΑΣΟΚ (γραμματείς των περιφερειακών και νομαρχιακών επιτροπών, τοπική αυτοδιοίκηση, κλπ.)

Ταυτόχρονα, συγκροτείται το προγραμματικό επιτελείο όπου πέρα από τα κομματικά και κυβερνητικά στελέχη (υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς κλπ που χειρίζονται διάφορα επιμέρους θέματα) θα κληθούν να συνεισφέρουν και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην κατεύθυνση αυτή θα συμβάλει και το ΙΣΤΑΜΕ η αναδιάρθρωση του οποίου σχεδιάζεται και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

iefimerda.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου