ΕΛΛΑΔΑ

Επελαύνει η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Δεύτερη δύσκολη νύχτα στην Ηλεία

επελαύνει-η-κακοκαιρία-με-ισχυρές-βρο-292129

Δύσκολη θα είναι και η σημερινή νύχτα στην Ηλεία, που βρίσκεται στη δίνη της κακοκαιρίας για δεύτερο 24ωρο. Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ώρες, έχει κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες, ενώ ο βροχερός καιρός αναμένεται να συνεχιστεί έως την Τρίτη. Ζημιές προκλήθηκαν και στην Κορώνη από το δυνατό μπουρίνι που έπληξε την περιοχή λίγο πριν τις 8 το βράδυ του Σαββάτου.

Στην Ηλεία, σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις από νωρίς το απόγευμα. Σύμφωνα με το patrisnews.com, ένα ρέμα που βρίσκεται στο Βουπράσιο, στην περιοχή «Δασαρχείο» έσπασε με αποτέλεσμα να υπερχειλίσει και τα νερά να βγουν στην εθνική οδό Πύργου-Πατρών, μετατρέποντάς την σε μια απέραντη λίμνη.

Μέχρι και αυτή την ώρα, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γινόταν με δυσκολίες, ενώ στο σημείο υπήρχαν δυνάμεις της αστυνομίας, προκειμένου να ελέγχουν την κίνηση.

Στην περιοχή βρέθηκαν και μηχανήματα του δήμου, προκειμένου να απομακρύνουν καλάμια, χόρτα και φερτά υλικά.

Οι οδηγοί που κινούνται στην εθνική οδό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς η ορατότητα είναι εξαιρετικά περιορισμένη και στο οδόστρωμα υπάρχουν μεγάλες ποσότητες νερού.

Μεσσηνία: Ζημιές από μπουρίνι στην Κορώνη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ του Σαββάτου, ξαφνικό μπουρίνι χτύπησε το κέντρο της Κορώνης, όπου έχουν σημειωθεί πολλές ζημιές.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, κολώνες φωτισμού έχουν πέσει, δέντρα έχουν βρεθεί στο έδαφος, ενώ πολλές είναι και οι ζημιές σε σπίτια και καταστήματα.

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Κορώνης αναφέρει πως:

“Εκτεταμένες ζημιές στην πόλη μας και στις γύρω περιοχές προκάλεσε το “καθούρι” πού πέρασε σήμερα το βράδυ.
Άμεση ανταπόκριση από τα συνεργεία τού Δήμου μας της Πυροσβεστικής υπηρεσίας του Αστυνομικού τμήματος Κορώνης και το συνεργείο τού ΔΕΔΗΕ.
Οι εργασίες αποκατάστασης έχουν ήδη αρχίσει και στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου που εστιάζεται το πρόβλημα βρίσκεται και ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος.
Το φαινόμενο ήταν ισχυρό χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός παρά μόνο σοβαρές υλικές ζημιές το μέγεθος των οποίων διευκρινιστεί τις πρώτες πρωινές ώρες.
Οι εργασίες θα κρατήσουν καθόλη την διάρκεια της νύχτας”.

Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Νέα επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από το απόγευμα του Σαββάτου, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό θα πλησιάσει την χώρα μας από την περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται από τα δυτικά, οι οποίες γρήγορα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, έως τις βραδινές ώρες.

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά στην Πελοπόννησο και στην Στερεά Ελλάδα, ενώ στα δυτικά και νότια τμήματα της Πελοποννήσου υπάρχει πιθανότητα για τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο οι άνεμοι πιθανώς πρόσκαιρα να σημειώσουν σημαντική ενίσχυση. Λιγότερα και πιο τοπικά τα φαινόμενα στα νότια-νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη, ο βροχερός καιρός αναμένεται να διατηρηθεί έως και την Τρίτη 30 Νοεμβρίου.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο από το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τις βροχές έως το βράδυ της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου 2021:

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου