ΕΛΛΑΔΑ

Ψευτογιατρός: Χωρίς την εξουσιοδότηση των δικηγόρων του συνεχίζεται η δίκη

ψευτογιατρός-χωρίς-την-εξουσιοδότησ-296022

Με ωσεί παρόντα τον «ψευτογιατρό» θα συνεχιστεί η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τις 12 ανθρωποκτονίες καρκινοπαθών και τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Ο 48χρονος «ψευτογιατρός» εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και δεν έχει χορηγήσει στους συνηγόρους του εξουσιοδότηση για να τον εκπροσωπήσουν στη δίκη.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα του για διακοπή της δίκης μέχρι ο κατηγορούμενος να γίνει καλά και να παρίσταται στη δίκη.

Τη συνέχεια της δίκης παρά τη μη ύπαρξη εξουσιοδότησης πρότεινε και ο εισαγγελέας της έδρας, τονίζοντας πως «με προβλημάτισε συνειδησιακά το θέμα της εκπροσώπησης του κατηγορουμένου.

Το δικαίωμα στην αυτοπρόσωπη παρουσία του κατηγορουμένου δεν είναι απόλυτο.

Θεωρούμε ότι υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες ότι ο κατηγορούμενος επέλεξε να μην εκπροσωπείται. Είναι μια δίκη τεράστια και πρωτόγνωρη στα ελληνικά χρονικά. Το πρώτο που θα έπρεπε να είχε κάνει όταν έμαθε ότι έχει Covid είναι να δώσει μια εξουσιοδότηση.

Εγώ δεν είδα να εξαντλούνται όλα τα μέσα επικοινωνίας με τον κατηγορούμενο. Δεν είδα να έχει γίνει επικοινωνία με τον εισαγγελέα της φυλακής, τον διοικητή του νοσοκομείου».

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου