ΕΛΛΑΔΑ

Καλύβια: Ιερέας μετέτρεψε την αυλή του σε παράνομο νεκροταφείο παιδιών – Σοκαριστικές καταγγελίες και εικόνες

καλύβια-ιερέας-μετέτρεψε-την-αυλή-του-297306

Εικόνες και καταγγελίες που προκαλούν σοκ για λειτουργία παράνομου νεκροταφείου, στην αυλή σπιτιού ενός ιερέα στα Καλύβια, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Για την υπόθεση έχουν γίνει καταγγελίες και μηνύσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως αναφέρει η εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” που μετέδωσε το σχετικό ρεπορτάζ.

Σε μήνυση που κατέθεσε ο κ. Ταξιάρχης Πιτταράς στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών καταγγέλλει ότι στον συγκεκριμένο περιφραγμένο χώρο υπάρχει ένα σπίτι, όπου κατοικεί ένας ιερέας με την σύζυγο και τα παιδιά τους, ένας ναός που δεν γνωρίζει εάν λειτουργεί νόμιμα, μία δεύτερη εκκλησία η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί και στον ίδιο χώρο υπάρχουν δύο παράνομα κοιμητήρια: στο ένα, που βρίσκεται στο πίσω μέρος, γίνονται ταφές ενηλίκων και στο δεύτερο, γίνονται ταφές βρεφών και παιδιών…

Στη μήνυση γίνεται αναφορά για συμφωνίες με γραφεία τελετών και για χρήματα που λαμβάνει ο ιερέας για κάθε παιδί και κάθε ενήλικο, που θάβει στην αυλή του σπιτιού του.

“Είχα κατά καιρούς καταγγελίες για τον χώρο αυτό, είναι αυθαίρετο, παλαιοημερολογίτικο μοναστήρι, έτσι το ονομάζει ένας παππάς που είναι εκεί, ο οποίος δεν ξέρω αν είναι επίσημος ή αν έχει χριστεί μόνος του. Στο προαύλιο έχει κάνει αρκετές ταφές, 40-50 και ειδικά παιδιών. Είναι παράνομες οι ταφές αυτές και πρέπει η πολιτεία να κινηθεί εναντίον του” ανέφερε ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου.

“Αυτός είναι ένας ιδιωτικός χώρος, δεν υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη. Είναι το σπίτι του ιερέα που περιλαμβάνει και έναν μικρό ναό. Είναι ιδιωτικός χώρος. Βεβαίως η εκκλησία θα λάβει τα μέτρα της” λέει ο πατήρ Μιχαήλ Κωνσταντινίδης από την Αρχιεπισκοπή, όπου ανήκει ο ιερέας.

Ο άνθρωπος που καταγγέλλει τον ιερέα είναι ο πρώην άνδρας της κόρης του. “Ο κύριος αυτός έβαλε τα δυο μου παιδιά να τον βοηθούν να θάβει… Θάβει γιατί κονομάει, δεν το κάνει για την ψυχή της μάνας του”, αναφέρει στην ίδια εκπομπή. Όπως τονίζει, στο νεκροταφείο υπάρχουν 40-50 τάφοι, εκ των οποίων οι 30 ανήκουν σε παιδάκια.

Ο ίδιος αναφέρει ότι ο ιερέας είναι παλαιοημερολογίτης.

Τι υποστηρίζει ο ιερέας – “Είναι καμιά 20αριά ταφάκια”

Από την πλευρά του, ο ιεράς Δημήτριος Ράικος υποστηρίζει πως πρόκειται για δήθεν παλιό μετόχι του Αγίου Όρους.

“Ήρθα κατ’ εντολή του πνευματικού μου πατέρα και η γερόντισσα έκανε την κίνηση με εντολή του πατρός Ευθυμίου να μας δώσει αυτό τον χώρο. Το μοναστήρι ονομάζεται Παναγία Γοργοϋπήκοος. Από το ’70 μέχρι σήμερα έχουμε φιλοξενήσει άπορους μοναχούς, κυρίως μοναχές που δεν είχαν πού την κεφαλή κλίνει. Κάνω καθημερινά λειτουργίες, όταν μου το ζητήσουν οι πιστοί” λέει ο ιερέας στην κάμερα της εκπομπής.

Όταν ο δημοσιογράφος τον ρωτά για τους τάφους, εκείνος απαντά: “Είναι κάτι βρεφάκια, επειδή έχουν υπερκορεστεί τα νεκροταφεία Α’, Β’ Γ’, απ’ ότι μας πληροφορούν δεν υπάρχουν θέσεις γι’ αυτά τα παιδιά. Συνεννοήθηκα με μία ψυχούλα και έρχονται εδώ οι γονείς και τα ενταφιάζουμε. Έχουμε δικαίωμα οι Ιερές Μονές και τα Μετόχια να έχουμε χώρο ενταφιασμού. Από μία παρεξήγηση που έγινε πρόσφατα, κάποιο πρόσωπο πήγε και είπε ότι παρανόμως έχουμε αυτή την κατάσταση. Πήγα στους δικηγόρους του υπουργείου και πήρα την διάταξη του νόμου… Είναι καμιά 20αριά ταφάκια”.

enikos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου