ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown σε 4 φυλακές: Σταματούν επισκεπτήρια, άδειες, προφυλακίσεις

lockdown-σε-4-φυλακές-σταματούν-επισκεπτήρια-298795

Αυστηρό lockdown θα επιβληθεί σε τέσσερις φυλακές της χώρας καθώς ο κορονοϊός σαρώνει τους έγκλειστους στα σωφρονιστικά ιδρύματα της Ελλάδας. Το lockdown ξεκινά σε Κορυδαλλό, Τρίκαλα, Άμφισα και Λάρισα. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως διακόπτονται επισκεπτήρια, άδειες, μεταγωγές αλλά και προφυλακίσεις.

3.000 ανεμβολίαστοι στις φυλακές

Στα σωφρονιστικά καταστήματα δεν είναι λίγοι όσοι ακόμη αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Από τους 11.100 κρατούμενους των φυλακών της χώρας, οι περίπου 3.000 αρνούνται να εμβολιαστούν. Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας 367 άτομα, 290 κρατούμενοι και 77 σωφρονιστικοί υπάλληλοι νόσησαν από κορονοϊό.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από την Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής, 6.140 κρατούμενοι σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα έχουν εμβολιαστεί, ενώ άλλοι 1.960 έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να το κάνουν, αλλά πρόκειται για αλλοδαπούς που δεν είχαν ΑΜΚΑ και αναμένεται η έκδοσή τους, προκειμένου και εκείνοι να εμβολιαστούν. Μάλιστα υπάρχουν 62 κρατούμενοι έχουν κάνει και την 3η δόση του εμβολίου.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου