ΕΛΛΑΔΑ

Ωράριο καταστημάτων: Τι ισχύει με τα νέα μέτρα

ωράριο-καταστημάτων-τι-ισχύει-με-τα-νέ-300140

Με νέο ωράριο λειτουργούν τα καταστήματα του λιανεμπορίου στο πλαίσιο των συμπληρωματικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Διαβάστε ποιες περιοχές επηρεάζονται.

Έτσι, λοιπόν, τα καταστήματα του λιανεμπορίου θα είναι ανοιχτά τις καθημερινές – από Δευτέρα έως Παρασκευή – από τις 10:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Το μέτρο ισχύει στην περιφέρεια Αττικής (πλην της περιφερειακής ενότητας Νήσων), στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, καθώς και στους δήμους:

Πατρέων, Ηρακλείου Κρήτης, Λάρισας, Βόλου, Ιωαννιτών, Τρικκαίων, Χαλκίδας, Σερρών, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Κατερίνης, Αγρινίου, Καλαμάτας, Καβάλας, Χανίων, Λαμίας, Κομοτηνής, Ρόδου, Δράμας, Βέροιας και Κοζάνης.

Η απόφαση για την αλλαγή του ωραρίου ελήφθη προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς που εξυπηρετούν αστικά κέντρα πόλεων, αλλά και στα καταστήματα.

Το μέτρο δεν αφορά τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα αγοράς τροφίμων (όπως κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και κάβες) και τα φαρμακεία.

Υπενθυμίζεται ότι για την πρόσβαση στα καταστήματα λιανικού εμπορίου απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ οι ανεμβολίαστοι ενήλικοι θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε PCR ή rapid test.

Τα παιδιά 4 – 17 ετών έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης με self test των τελευταίων 24 ωρών.

Στα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα αγοράς τροφίμων (όπως κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και κάβες) και τα φαρμακεία η πρόσβαση γίνεται χωρίς έλεγχο.

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου