ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα ορκίζεται ο νέος υπουργός Οικονομικών

σήμερα-ορκίζεται-ο-νέος-υπουργός-οικο-339609

Επικρατέστερος για τη θέση του υπουργού ο μέχρι σήμερα υφυπουργός κ. Φίλιππος Σαχινίδης, ενώ νωρίτερα αναφέρθηκε και το όνομα του κ. Τάσου Γιαννίτση. Στις 14.45 έχει προγραμματιστεί η ορκωμοσία του νέου υπουργού Οικονομικών ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως, κατά πάσα πιθανότητα, τη θέση που κατείχε ο νεοεκλεγείς αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, θα αναλάβει ο Φίλιππος Σαχινίδης πρόκειται τελικά να είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών, ο οποίος αναβαθμίζεται από τη θέση του αναπληρωτή, που κατείχε τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Νωρίτερα, πηγές από την κυβέρνηση ανέφεραν πως θα αναλάμβανε ο κ. Τάσος Γιαννίτσης -στη θέση του οποίου στο υπουργείο Εσωτερικών θα τοποθετούνταν ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γεώργιος Καλαμίδας.

Συζήτηση Παπαδήμου-Σαμαρά για τις εκλογές

Οι νομοθετικές εκκρεμότητες που θα πρέπει να διεκπεραιώσει η κυβέρνηση στην παρούσα Βουλή και αφορούν στην έναρξη της εφαρμογής του νέου Μνημονίου, βρέθηκαν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μόνο όταν ολοκληρωθούν αυτές οι νομοθετικές εκκρεμότητες θα καταστεί δυνατόν να προσδιορισθεί η ακριβής ημερομηνία των εκλογών. Πάντως, διευκρίνισαν ότι «δεν παρεκκλίνουμε από τις δυο ημερομηνίες που έχουν γίνει γνωστές. Την 29 Απριλίου ή την 6η Μαΐου, οι οποίες παραμένουν στο τραπέζι».

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος αναμένεται τις επόμενες ημέρες να συναντηθεί και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής και δεν αποκλείεται να διευρύνει τον κύκλο των συναντήσεών του και με τους Φώτη Κουβέλη, Ντόρα Μπακογιάννη και Λούκα Κατσέλη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου