ΕΛΛΑΔΑ

Αναστολή της απεργίας αποφάσισε η ΠΝΟ – Αύριο στις 6 λύνουν κάβους τα πλοία

αναστολή-της-απεργίας-αποφάσισε-η-πνο-340105

Μόνο 48 ώρες κράτησε η απεργία της ΠΝΟ η οποία όμως προκάλεσε θυελλα αντιδράσεων. Μετά από διαπραγματεύσεις με την υπουργό Ανάπτυξης Αννα Δοαμαντοπούλου και τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, οι συνδικαλιστές των ναυτεργατών μετέφεραν τις προτάσεις τους στους συναδέλφους τους.

Έτσι, στις 16.00 το απόγευμα, με 9 ψήφους κατά της απεργίας, 5 υπερ και μια λευκή, αποφασίστηκε να μην προκηρυχθεί νέα 48ωρη απεργία.

Τα δρομολόγια των πλοίων θα ξεκινήσουν κανονικά αύριο στις 6 το πρωί.

Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτικών είχαν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα σε πολλά νησιά, ενώ στον Πειραιά έχουν ήδη συγκεντρωθεί δεκάδες φορτηγά με προϊόντα.

Μάλιστα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε ένταση μεταξύ των ναυτεργατών που έλεγαν ότι δεν πρόκειται να φυγούν αν δεν ψηφίσουν υπέρ της συνέχισης της απεργίας.. δείτε το σχετικό βίντεο

«Παρουσιάσαμε σήμερα στα αιτήματα της ΠΝΟ έναν πίνακα με γραπτές απαντήσεις σε όλα τα θέματα, μετά από συνεργασία τεσσάρων συναρμοδίων υπουργείων» δήλωσε το μεσημέρι η υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αννα Διαμαντοπούλου η οποία χαρακτήρισε ουσιαστική τη συζήτηση με τους ναυτεργάτες.

Δόθηκε σημαντική έμφαση από πλευράς κυβέρνησης στην ιδιαιτερότητα του ναυτικού επαγγέλματος, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε περισσότερο πίσω όσον αφορά δεσμεύσεις οι οποίες έχουν περάσει από τη βουλή, τόνισε η υπουργός και υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να γίνει καμία εξαίρεση, για πράγματα που έχουν γίνει και αφορούν και όλα τα υπόλοιπα ταμεία ασφάλισης και παροχής υπηρεσιών υγείας των Ελλήνων.

Πηγές ανέφεραν ότι στόχος της κυβέρνησης είναι όλα τα ταμεία εφόσον χρηματοδοτούνται από το Δημόσιο να μπουν στην ίδια λογική όσον αφορά τις υπηρεσίες και αυτό θα πρέπει να γίνει χωρίς εξαιρέσεις.

Τονίζεται επίσης ότι με την εποπτεία του ΝΑΤ από το υπουργείο Εργασίας και του Οίκου Ναύτου από τον ΕΟΠΥΥ θα υπάρχει καλύτερος έλεγχος των δαπανών και καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΝΑΤ έχει να καταρτιστεί ισολογισμός από το 2003, ενώ σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι οφειλές εφοπλιστών προς το ταμείο.

NewsIt.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου