ΕΛΛΑΔΑ

Παπακωνσταντίνου: “Ο κ.Κοντοπυράκης θα πρέπει να μάθει να μετρά το έλλειμμα τις ώρες της ημέρας!”

παπακωνσταντίνου-ο-κ-κοντοπυράκης-θ-340218

«Δεν έκανα τίποτε άλλο από το να αποτυπώσω τα πραγματικά στοιχεία. Το έλλειμμα του 2009 είναι αυτό που ξέρετε και δεν αμφισβητείται», είπε στην εξεταστική της Βουλής ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου.Ο κ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «εσκεμμένα και συστηματικά» απέκρυπτε στοιχεία από την Eurostat και υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει ίχνος απόδειξης από κανέναν μάρτυρα, ότι η κυβέρνηση έκανε οτιδήποτε άλλο από το να αποτυπώσει πιστά τη δημοσιονομική κατάσταση».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου εξεπέλυσε επίθεση εναντίον του πρώην επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας Μανώλη Κοντοπυράκη.

Όταν ρωτήθηκε για τις καταγγελίες του κ.Κοντοπυράκη, ότι τον εξανάγκασε, «όντας μιας ώρας υπουργός», να αλλάξει προς τα άνω τα δημοσιονομικά στοιχεία, ο πρώην υπουργός Οικονομικών παρατήρησε ότι τα στατιστικά δεδομένα της Ελλάδας αμφισβητούνταν ήδη από τη Eurostat.

Είπε επίσης πως ο ίδιος είχε ελέγξει τον κ. Κοντοπυράκη, επειδή ανακοίνωνε στη Eurostat έλλειμμα 6%, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος το υπολόγιζε σε 8%.

«Ο κ. Κοντοπυράκης θα πρέπει να μάθει να μετρά το ΑΕΠ, το έλλειμμα, τις ώρες της ημέρας…», σχολίασε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

"H απόκρυψη των στοιχείων είναι το πολιτικό έγκλημα και όχι η αποτύπωση", δήλωσε επίσης ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.Πρόσθεσε επίσης ότι: "Είναι αδιανόητη σήμερα η αμφισβήτηση του πραγματικού ύψους του ελλείμματος του 2009. Σήμερα, μετά από την ανεξαρτητοποίηση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, μετά από ενδελεχείς μελέτες μηνών από την Ευρωπαϊκή στατιστική Υπηρεσία, μετά από την πλήρη επικύρωση των Ελληνικών στοιχείων χωρίς επιφυλάξεις."

Και συνέχισε: "Το έλλειμμα του 2009 ήταν τελικά 15,8% του ΑΕΠ. 36 δισεκατομμύρια ευρώ. Δυστυχώς. Και όποιος αμφισβητεί αυτό το νούμερο θα πρέπει να εξηγήσει γιατί αυξήθηκε το χρέος κατά 36 δισεκατομμύρια ευρώ το 2009, αν το έλλειμμα ήταν 2, 3, ή 5 δισεκατομμύρια ευρώ μικρότερο – όπως κάποιοι ισχυρίζονται."

NewsIt.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου