ΕΛΛΑΔΑ

Οι «τυφλοί» της Ζακύνθου μου πέταγαν τα γιαούρτια!

οι-τυφλοί-της-ζακύνθου-μου-πέταγαν-τ-340657

Εξοργιστικά είναι όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Μετά την επιδημία… τυφλότητας που…αποκαλύφθηκε στη Ζάκυνθο, οι καταγγελίες πέφτουν βροχή.Ο ίδιος ο δήμαρχος Ζακύνθου λεει πως όχι απλά όλοι οι «μαϊμού»- τυφλοί είχαν βεβαίωση από τον ίδιο γιατρό αλλά φαίνεται πως το κύκλωμα είχε και πολιτικές "πλάτες" αφού και ο γιατρός παραμένει στη θέση του!

Ο Σ. Μποζίκης, δήμαρχος της Ζακύνθου μιλώντας στο Mega είπε πώς "με τα επιδόματα αυτά ο νομάρχης έπαιρνε τις εκλογές".

Πόσο πραγματικά ανήμποροι ήταν οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους φαίνεται και από τα όσα λεει ο δήμαρχος Ζακύνθου. Δηλαδή ότι οι …"τυφλοί" του νησιού του, όταν αποκαλύφθηκε η απάτη τους, πρωτοστάτησαν στα επεισόδια εναντίον του, πετώντας του γιαούρτια! "Αυτά τα γιαούρτια που έφαγα είναι παράσημα για μένα", λεει ο κ. Μποζίκης.

Θυμήζουμε οτι χθές δόθηκε στη δημοσιότητα απο το υπουργείο Υγείας τα στοιχεία της απογραφής δικαιούχων προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία 37.000 άτομα τα οποία, μέχρι τώρα, λάμβαναν επιδόματα για διάφορες παθήσεις δεν πήγαν να απογραφούν. Η μη προσέλευση για απογραφή δείχνει ότι τα άτομα αυτά παρατύπως έπαιρναν το επίδομα αφού εάν υπήρχε υπαρκτό πρόβλημα θα προσέρχονταν στην καταγραφή για να μπορούν να συνεχίσουν να το εισπράττουν. Οι περισσότεροι έπαιρναν επίδομα τυφλότητας ή απροστάτευτων ανηλίκων.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι «προκύπτει εξοικονόμηση 111 εκατ. ευρώ σε πρώτη φάση. Κατά το δεύτερο στάδιο της απογραφής, όταν η δικαιούχοι θα εξετάζονται στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας, η εξοικονόμηση υπολογίζεται να ανέλθει σε 230 εκατ. ευρώ».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση «δικαιούχου» επιδόματος τυφλότητας ο οποίος την ίδια ημέρα που πήρε από τον οφθαλμίατρο βεβαίωση ότι είναι τυφλός για να λάβει το επίδομα, έπαιρνε από τον ίδιο γιατρό πιστοποιητικό ικανότητας για να βγάλει δίπλωμα οδήγησης!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου