Ανάληψη καθηκόντων προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τον Ευ. Βενιζέλο

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-19, 19:04:32
Ανάληψη καθηκόντων προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τον Ευ. Βενιζέλο

  Σε κλίμα συγκίνησης και με αμοιβαίες φιλοφρονήσεις, η τελετή παράδοσης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από τον Γιώργο Παπανδρέου στον Ευάγγελο Βενιζέλο.   «Είναι μια νέα αρχή και για τους δύο μας, εύχομαι στον Βαγγέλη Βενιζέλο πολύ καλή επιτυχία. Όπως δουλέψαμε μαζί, ιδιαίτερα τους τελευταίους κρίσιμους μήνες για την ολοκλήρωση της πιο καθοριστικής φάσης, ώστε να βάλουμε την χώρα σε τροχιά σιγουριάς, ανάκαμψης και ελπίδας, έτσι πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε μια στενή συνεργασία» δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου μετά την συνάντησή του, σε κλίμα αμοιβαίας συγκίνησης, με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Κινήματος, Ευάγγελο Βενιζέλο στην Ιπποκράτους.

«Εγώ ως απλός πολίτης, αλλά πάντα στέλεχος του Κινήματος να είμαι κοντά στην προσπάθεια της νέας ηγεσίας», είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «όπως ήταν καθοριστική η προσφορά του Βαγγέλη Βενιζέλου για την κυβέρνηση και τη χώρα, έτσι πιστεύω ότι θα είναι και για το ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι οι προϋποθέσεις για να πάει η Ελλάδα μπροστά είναι τρείς με πρώτη εκείνη την πορεία του ΠΑΣΟΚ το οποίο χαρακτήρισε ως «πυλώνα σταθερότητας».

Ανέφερε ότι το Κίνημα σήκωσε δυσανάλογο βάρος στην διάρκεια της διετούς κυβερνητικής θητείας του κα πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που απέδειξε ότι μπορεί να αναλάβει ευθύνες και ταυτόχρονα να καινοτομεί, να αλλάζει και να συγκρούεται με κάθε λογής κατεστημένα.

Ως δεύτερη προϋπόθεση ο κ. Παπανδρέου έθεσε την συνειδητοποίηση εκ μέρους όλων των πολιτών, ότι «είμαστε εμείς και κανένας “σωτήρας”, που θα αλλάξουμε την χώρα μας, μέσα από την δική μας στάση», ενώ υπενθύμισε και ρήση του Μαχάτμα Γκάντι, ότι «η αλλαγή ξεκινά από τον εαυτό μας», προσθέτοντας ότι «ελπίζω με την δική μου στάση να επιβεβαίωσα τη ρήση αυτή». Αναφερθείς δε, στη χθεσινή εκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι σε αυτή εκδηλώθηκε τόσο η ανάγκη του πολίτη να έχει φωνή, όσο και η πρωτοπορία του Κινήματος με την καθιέρωση τέτοιων διαδικασιών.

Ως τρίτη προϋπόθεση, κατά τον τέως πρωθυπουργό, είναι η πορεία της Ευρώπης, εκφράζοντας την ελπίδα να αναδειχθούν προοδευτικές κυβερνήσεις στις ευρωπαϊκές χώρες, αρχής γενομένης από την Γαλλία.

Όλοι συμφωνούμε στην υπεύθυνη οικονομική διαχείριση, αλλά δίπλα σε αυτήν πρέπει να υπάρχει και η ανάπτυξη και η κοινωνική συνοχή, είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι και στην Ελλάδα πρέπει να αναδειχθεί προοδευτική κυβέρνηση η οποία να έχει λόγο και στην Ευρώπη που θα αλλάξει.

«Γι’ αυτά έχει αναλάβει σημαντικές και νέες ευθύνες ο Βαγγέλης Βενιζέλος» πρόσθεσε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Παπανδρέου για την προσφορά του, για την απλότητα των μηνυμάτων του χθες και σήμερα και για την ετοιμότητά του να είναι στο πλευρό της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ», είπε από τη μεριά του ο νέος πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι χθες οι απλοί πολίτες έδωσαν στο ΠΑΣΟΚ ένα μάθημα αντοχής, ελπίδας και προοπτικής και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όσους στήριξαν την προσπάθεια. Χθες ξεκίνησε η ανατροπή των στερεοτύπων που πάνε να επιβάλλουν, είπε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι τώρα διαμορφώνονται οι συσχετισμοί.

«Πρέπει να ξανασυντάξουμε τη χώρα και να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες ότι δεν θα συμβούν τα ίδια λάθη, οι ίδιες διολισθήσεις και ότι δεν θα ξαναζήσουν τις ίδιες αρνητικές εμπειρίες» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι τώρα που βρισκόμαστε στο μεταίχμιο, καθώς «η κρίση συναντάει την ελπίδα», πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία.

Πρέπει να επανιδρύσουμε την παράταξη, την χώρα και την Ευρώπη, είπε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας την σημερινή Ευρώπη, μονόχρωμη, συντηρητική και με αργά αντανακλαστικά, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι πουθενά αλλού δεν θα βρούμε το πλαίσιο για να διαμορφώσουμε προοδευτικούς συσχετισμούς.

«Μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο θα πετύχουμε τον στόχο αυτό, αρχής γενομένης από την Ελλάδα και βεβαίως θέλουμε αυτό να ισχύσει και σε άλλες χώρες, θέλουμε όλα τα σοσιαλιστικά, σοσιαλδημοκρατικά και εργατικά κόμματα να έχουν τις καλύτερες επιδόσεις, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα, στη σκέψη και την πράξη, και τον χαρακτήρα τους» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος ευχήθηκε στον κ. Παπανδρέου «τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία σε όλα τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί» και πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντικό για το ΠΑΣΟΚ να έχει δίπλα του τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

«Ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα στηρίξω την προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς σε όλες της τις πρωτοβουλίες», είπε ο κ. Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας ότι «οι διεθνείς σχέσεις του ΠΑΣΟΚ παίζουν πάντα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο, διότι αν δεν αντιλαμβανόμαστε τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς συσχετισμούς, δεν μπορούμε να κάνουμε επιτυχείς και ασφαλείς επιλογές για την ίδια μας την πατρίδα».

«Η παράταξη αυτή, η παράταξη του Χαρίλαου Τρικούπη, του Ελευθέριου Βενιζέλου, του Νικόλαου Πλαστήρα, του Γεωργίου Παπανδρέου, του Ανδρέα Παπανδρέου, είναι μια παράταξη που σήκωσε τα βάρη και τις ευθύνες των δύσκολων περιστάσεων γιατί υπάρχει υπέρ του λαού και του έθνους και αυτή μας την βασική αποστολή θα την τιμήσουμε» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Ανάληψη καθηκόντων.........
Πάντα σοφός ο λαός. Όταν λέει όμοιος τον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα το εννοεί ...........................Μιά φωτογραφία χίλιες λέξεις.Σαν το φιλμ, ο ηλίθιος και ο πανηλήθιος κάπως έτσι.........Μόνο που εδώ κατέστρεψαν τη ζωή μας.Μπράβο και πάλι στους 236.000 χιλ ανεγκέφαλους που ψήφισαν τον Νταβέλη του Πασόκ........
Billy - 2012-03-19 20:57:31
Αποστολή σχολίου
4
+
7
=