ΕΛΛΑΔΑ

Τον πήρε ο ύπνος και έγειρε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων [φωτογραφία]

τον-πήρε-ο-ύπνος-και-έγειρε-τον-πατριάρ-341354

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο ο οποίος κοιμάται σε δημόσια εκδήλωση, την οποία και αναδημοσιεύει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος στο μπλογκ του.

Στο κείμενο μάλιστα αναφέρεται πως κάτι τέτοιο είναι κατανοητό και ανθρώπινο να συμβεί στον καθέναν από εμάς, όμως στην συνέχεια ο Αμβρόσιος κάνει λόγο για αδικία, καθώς εκφράζει την αγανάκτησή του για τον εγκλεισμό του έκπτωτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου.

Το κείμενο έχει τίτλο «Μία εκφραστική φωτογραφία μάς εστάλη και σας την προσφέρουμε»

«________Ζητάμε συγγνώμην! Ανθρώπινο είναι νά μας πάρει ο ύπνος σε κάποια δημόσια εκδήλωση΄, όπως έγινε με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο.. Εμείς, οι άνθρωποι της Εκκλησίας. είτε από το βάρος των καθημερινών μας υποχρεώσεων, είτε από την εξάντληση λόγω της νηστείας, είτε από την έλλειψη συνθηκών καλού ύπνου, είτε από κάποιο φάρμακο κλπ. είναι δυνατό να τήν πάθουμε! ’Επειδή όμως στα Ιεροσόλυμα υπάρχει πρόβλημα, η φωτογραφία, που σας προσφέρουμε, κάνει τό γύρω της ιδία μεταξύ των χριστιανών στον αραβικό κόσμο, την μεταφέρουμε και στον ελλαδικό χώρο! Είναι σαν μια αντίδραση στην αδικία, που υφίσταται ο Μακαριώτατος πρ, Πατριάρχης κ. Ειρηναίος. Ο ένας βγάζει τα δόντια κατά τρόπο πρωτόγονο, ο άλλος, αν και διετέλεσε πνευματικό του ανάστημα,. αν και αναδείχθηκε Μητροπολίτης απο τον Πατριάρχη Ειρηναίο, μεταφορικά και τυπικά …..κοιμάται! Εμείς τήν αδικία που γίνεται στον άνθρωπο, γιατί δε όχι και στον Πατριάρχη κ. Ειρηναίο, δεν την αντέχουμε! Θα φωνάζουμε και ας είμεθα μόνοι! Ο Δικαιοκρίτης Χριστός ας ελεήσει όλους!

__________Το παρόν σημείωμα ας είναι ένα μήνυμα σεβασμού, τιμής και ανθρώπινης συμπαθείας στον Μακαριώτατο αλλά και "κλειδαμπαρωμένο" Πατριάρχη, σεβαστό δε στην αναξιότητα μας, κ. Ειρηναίο.

__________Το παρόν σημείωμα ας είναι μια ακόμη αίτηση για την απελευθέρωση ενός έγκλειστου αδελφού μας!

__________Το παρόν μήνυμα, τέλος, ας είναι ένα ακόμη ερέθισμα πρός τους Πατριάρχες κα Αρχιεπισκόπους, αρχηγούς των κατά τόπους Αυτοκεφάλων Εκκλησιών της Ορθοδοξίας!».

iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου