ΕΛΛΑΔΑ

Με «πράσινο πιστοποιητικό» η είσοδος στα κτίρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

με-πράσινο-πιστοποιητικό-η-είσοδος-338411

Απαραίτητο θα είναι από τις 3 Νοεμβρίου το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό κατά της Covid-19, για την πρόσβαση στα κτίρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (σε Βρυξέλλες, Στρασβούργο και Λουξεμβούργο), σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το προεδρείο της Ευρωβουλής.

«Αυτή η απόφαση ισχύει για όλα τα άτομα που αναζητούν πρόσβαση στα κτίρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στους τρεις χώρους εργασίας του, συμπεριλαμβανομένων βουλευτών, αξιωματούχων, διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών και λοιπών υπαλλήλων του Κοινοβουλίου», αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο της Ευρωβουλής, ενώ σημειώνεται ότι δεν ισχύει για παιδιά κάτω των δώδεκα ετών. Το μέτρο θα ισχύει ως τα τέλη Ιανουαρίου 2022. Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι η απόφαση «θα πρέπει να εφαρμοστεί όσο επιμένουν οι εξαιρετικές περιστάσεις που τη δικαιολογούν και θα επαναξιολογείται περιοδικά, υπό το πρίσμα της υγειονομικής κατάστασης».

Η απόφαση αυτή έχει εγείρει αντιδράσεις από μια μερίδα ευρωβουλευτών διαφόρων πολιτικών ομάδων, αλλά και από το συνδικάτο των εργαζομένων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι οποίοι εκφράζουν επιφυλάξεις που αφορούν στο σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι το πιστοποιητικό αποδεικνύει είτε τον πλήρη εμβολιασμό, είτε αρνητικό αποτέλεσμα με τεστ PCR ή αντιγονικό, είτε ανάρρωση από Covid-19 ως 6 μήνες.

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου