ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Lamborghini σταματά την παραγωγή της Aventador

η-lamborghini-σταματά-την-παραγωγή-της-aventador-339896

Στη Lamborghini, η Aventador ήταν το σημείο καμπής μιας εποχής. Ήταν η πρώτη που υιοθέτησε το ανθρακονημάτινο μονοκόκ, αλλά και η πρώτη που φορούσε ένα ολοκαίνουργιο μοτέρ V12 που δεν προερχόταν από της οικογένεια κινητήρων Bizzarini. Περισσότερα από δέκα χρόνια ύστερα από την αντικατάσταση της Murciélago, η Aventador θα αποσυρθεί με δόξα και τιμή, καθώς η Lamborghini επιβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξουν άλλες παραγγελίες στη Sant’Agata.

Η Lamborghini παρέδωσε περισσότερες από 10.000 Aventador σε όλη τη διάρκεια ζωής αυτοκινήτου. Νούμερο σαφώς εντυπωσιακό, αν ληφθεί υπόψη ότι η προκάτοχός της μόλις που ξεπέρασε τις 4.000 μονάδες. Και να θυμίσουμε ότι η Aventador δημιούργησε μέσα σε αυτά τα 10+ χρόνια μεγάλο αριθμό παραλλαγών: S, SV, SVJ, Centenario, ακόμη και Countach…

Lamborghini Aventador

Η αντικαταστάτρια της Aventador βρίσκεται καθ’ οδόν, με ένα σούπερκαρ που θα φορέσει υβριδικό V12. Επομένως, ο Ιταλός κατασκευαστής δεν θα κατασκευάζει πλέον 100% θερμικό μοντέλο με V12, καθώς έτσι απαιτούν οι αλλαγές στα αντιρρυπαντικά πρότυπα. Αλλαγή που θα μπορούσε επίσης να είναι ευκαιρία για τη Lamborghini να εγκαταλείψει το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με έλεγχο από έναν μόνο συμπλέκτη, υπαίτιο για πιο αργές και πιο βάναυσες αλλαγές σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

drive.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου