ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Φώφη Γεννηματά

η-ελλάδα-αποχαιρετά-την-φώφη-γεννηματ-340005

Η Ελλάδα αποχαιρετά πρόωρα την Φώφη Γεννηματά. Μια γυναίκα σύμβολο για πολλούς Έλληνες που έφυγε νικημένη από τον καρκίνο στα 56 της χρόνια.

Η Μητρόπολη Αθηνών είναι γεμάτη κόσμο. Μέσα και έξω. Την οικογένειά της, τον σύζυγο και τα τρία της παιδιά, φίλους, συγγενείς, συντρόφους και πολιτικούς αντιπάλους. Τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής τους ζουν η Αιμιλία, ο Γιώργος και η Κατερίνα αλλά και ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά, Ανδρέας Τσούνης.

Αυτή την ώρα εκφωνεί επικήδειο για την Φώφη Γεννηματά ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Δείτε ζωντανά

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου έφτασε κρατώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο το οποίο εναπόθεσε στο φέρετρο της Φώφης Γεννηματά.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε επίσης ένα λευκό τριαντάφυλλο στο φέρετρο της Φώφης Γεννηματά και στην συνέχεια ασπάστηκε την οικογένειά της.

Στην εκκλησία βρίσκονται επίσης, ο Κώστας Σημίτης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας και ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το φέρετρο της Φώφης Γεννηματά είναι σκεπασμένο με την ελληνική σημαία αλλά και τις σημαίες του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ.

Δείτε εικόνα από την Μητρόπολη

Όλοι ενωμένοι είναι εκεί για να πουν το τελευταίο αντίο στην Φώφη, την γυναίκα, την μάνα, την ηγέτη, μια πολιτική φυσιογνωμία η οποία δίδαξε πολιτικό πολιτισμό. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Νίκος Δένδιας και ο Γιώργος Κατρούγκαλος, δυο πολιτικοί αντίπαλοι, έφτασαν αγκαλιασμένοι στην Μητρόπολη. Και αυτό είναι ένα επίτευγμα μόνο της Φώφης Γεννηματά.

Από νωρίς το πρωί πολίτες και πολιτικοί συνέρρεαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στην Φώφη Γεννηματά, να προσκυνήσουν την σορό της.

Στην Μητρόπολη βρίσκεται και άγημα το οποίο αποδίδει τιμές εν ενεργεία υπουργού στην Φώφη Γεννηματά.

Αίσθηση προκάλεσε και η άφιξη της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία έφτασε στην Μητρόπολη λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι συνοδευόμενη από την κόρη της Αλεξία και υποβασταζόμενη από τον γιο της Κώστα Μπακογιάννη.

Στην συνέχεια η Φώφη Γεννηματά θα οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία στο Α Νεκροταφείο με πομπή η οποία πεζή θα φτάσει εκεί αφού πρώτα κάνει μια στάση στην Βουλή, εκεί όπου πέρασε πάνω από 20 χρόνια της ζωής της.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου, Άννα Τσούτσα

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου