ΕΛΛΑΔΑ

Γεννηματά: Με δημοτική δαπάνη ο ενταφιασμός

γεννηματά-με-δημοτική-δαπάνη-ο-ενταφι-341267

Τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη θα γίνει ο ενταφιασμός της Φώφης Γεννηματά στο Α’ νεκροταφείο όπως αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων συνήλθε εκτάκτως την Τρίτη, προκειμένου να αποδώσει τις δέουσες τιμές σε μια αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής, τη Φώφη Γεννηματά.

Έπειτα από εισήγηση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη αποφασίστηκε ο τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη ενταφιασμός της στο μνήμα, στο οποίο είχε ταφεί και ο πατέρας της Γεώργιος Γεννηματάς. Επίσης, αποφασίστηκε να παραβρεθεί αντιπροσωπεία του Σώματος στην κηδεία, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αθηναίων.

Αναλυτικά, η εισήγηση του Δημάρχου Αθηναίων που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο:

«Η απώλεια της Φώφης Γεννηματά, της Προέδρου του «Κινήματος Αλλαγής», της σεμνής και ευγενούς πολιτικού, της μητέρας και συζύγου που αντιμετώπισε με ψυχραιμία, γαλήνη και γενναιότητα τις μεγάλες προκλήσεις, βύθισε στο πένθος την Ελλάδα και την Αθήνα. Ο θάνατος την απέσπασε από τον δημόσιο βίο στον οποίο πρόσφερε θετικές υπηρεσίες και από την αφοσίωση των οικείων της για να την παραδώσει στην αθανασία.

Η Φώφη Γεννηματά, η γυναίκα με το ακαταμάχητο σθένος που υπηρέτησε τις δημοκρατικές αρχές και τον ελληνικό λαό, υπήρξε από τους στυλοβάτες της Αυτοδιοίκησης και της πολιτικής ζωής της χώρας και παρέμεινε στις επάλξεις μέχρι τέλους. Η υποδειγματική στάση ζωής που τήρησε και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε τις προκλήσεις, καθώς και το σύστημα αξιών που υπηρέτησε, αποτελούν πολύτιμες κοινωνικές και πολιτικές παρακαταθήκες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, εκφράζοντας το κοινό αίσθημα, συνέρχεται σε έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να αποδώσει τις δέουσες τιμές στον αξιάγαστο τύπο της Ελληνίδας πολιτικού Φώφης Γεννηματά. Η Δημοτική Αρχή εισηγείται η κηδεία να πραγματοποιηθεί τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη, συμφώνως προς το επισυνημμένο εισηγητικό της αρμόδιας υπηρεσίας και να παρευρεθεί αντιπροσωπεία του Σώματος στην κηδεία, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αθηναίων».

Υπενθυμίζεται ότι αύριο στις 10:00 το πρωί θα τεθεί η σορός της προέδρου του ΚΙΝΑΛ σε λαϊκό προσκύνημα στην Μητρόπολη Αθηνών. Θα ακολουθήσει η κηδεία της στις 14:00 στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών.

Ποιοι θα εκφωνήσουν επικήδειους

Επικηδείους θα εκφωνήσουν η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης. Από την πλευρά της οικογένειας, την Φώφη Γεννηματά θα αποχαιρετίσει ο 17χρονος γιος της, Γιώργος Γεννηματάς- Τσούνης.

Για αύριο Τετάρτη που είναι η μέρα της κηδείας της Φώφης Γεννηματά έχει κηρυχτεί εθνικό πένθος με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. Σε ένδειξη πένθους η Βουλή έχει διακόψει τις εργασίες της για μία εβδομάδα, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί και η μαθητική παρέλαση της 27ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου