ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς εντάσεις η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης

συριζα-χωρίς-εντάσεις-η-κεντρική-επιτ-343995

Σε δίμηνο προγραμματισμό περιοδειών του Αλέξη Τσίπρα σε όλη τη χώρα-που θα σηματοδοτήσει και το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην κοινωνία- προχωρά τις επόμενες ημέρες η Κουμουνδούρου.

Με το βλέμμα στο συνέδριο

Παράλληλα με τον πρόεδρο του κόμματος θα περιοδεύουν και τα στελέχη σε μία προσπάθεια μέσα από εκδηλώσεις να έρθουν σε επαφή με τους πολίτες και τα προβλήματά τους και να καταστούν οι καλύτεροι εκφραστές τους στην κοινωνία. Στην αξιωματική αντιπολίτευση πιστεύουν πως με αυτόν τον τρόπο μπορεί ο πολιτικός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που υπερψηφίστηκε από το 31,5% του εκλογικού σώματος να αντιστοιχηθεί με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ακολούθως να εξασφαλιστεί μία καθαρή νίκη στις εκλογές που θα οδηγήσει στον σχηματισμό μίας ισχυρής προοδευτικής διακυβέρνησης. Στόχο, που περιέγραψε διεξοδικά ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της ΚΕΑ του κόμματος το Σάββατο ζητώντας να ανατραπεί το “φαύλο καθεστώς” της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Έως το συνέδριο του κόμματος στις 24-27 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν δύο μεγάλες πολιτικές καμπάνιες, η πρώτη για την ακρίβεια που θα κλιμακώνεται με την παρουσίαση της πρότασης για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και η δεύτερη καμπάνια θα αφορά την εγγραφή νέων μελών.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης πως στο συνέδριο θα πάρουν μέρος 5.000 αντιπρόσωποι. Με βάση τις αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου θα συμμετάσχουν και 150 προσωπικότητας από την κοινωνία, κίνηση που συμβολίζει την προσπάθεια του κόμματος να γίνει εκφραστής των αναγκών της .Οι λίστες εγγραφής νέων μελών θα κλείσουν στις 15 Ιανουαρίου για όσους θα θελήσουν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες για την ανάδειξη συνέδρων. Επίσης, ο προσυνεδριακός διάλογος θα ξεκινήσει στις 15 Δεκεμβρίου.

Τσίπρας: Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ στις 24 – 27 Φεβρουαρίου

Η ΚΕΑ εξέλεξε χθες την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) καθώς και τις επιτροπές Απόφασης και Καταστατικού . Η συνεδρίαση δεν είχε εντάσεις όπως πολλοί θα περίμεναν μετά τις διαφοροποιήσεις στελεχών της “Ομπρέλας” στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου για τους αριστίνδην αντιπροσώπους και τις ποσοστώσεις καθώς επελέγησαν οι χαμηλοί τόνοι από όλες τις πλευρές.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου