ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λευκή ισοπαλία στο ΕΑΚ για τον μέτριο Ολυμπιακό Βόλου (photos)

λευκή-ισοπαλία-στο-εακ-για-τον-μέτριο-ο-344807

Σε ένα μέτριο από άποψη θεάματος φιλικό παιχνίδι ο Ολυμπιακός Βόλου ήρθε ισόπαλος με τον Πιερικό χωρίς τέρματα (0-0) στο ΕΑΚ στο τελευταίο του τεστ πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η βολιώτικη ομάδα όλη την προηγούμενη βδομάδα έκανε προπονήσεις στο πλαστικό του Σαρακηνού, κάτι που επηρέασε ως ένα βαθμό τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είχαν αργή ανάπτυξη, όπως έλεγε μετά τον αγώνα και ο Γιώργος Βαζάκας.

Στο πρώτο μέρος η εμφάνιση του Ολυμπιακού Βόλου μόνο ικανοποιημένους δεν άφησε τον Γρεβενιώτη τεχνικό και τους φιλάθλους στην εξέδρα, με τους ερυθρολεύκους να μην έχουν καμία μεγάλη φάση και ουσιαστικά να είναι ακίνδυνοι, μην μπορώντας να είναι παραγωγικοί. Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν ελαφρώς βελτιωμένος δημιουργικά, κρατούσε πιο πολύ την μπάλα, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει σε αξιόλογες τελικές προσπάθειες, εντούτοις φάνηκε κάπως πιο απειλητικός σε σύγκριση με το πρώτο μισό του αγώνα.

Το πρώτο 45λεπτο

Στον Πιερικό ανήκαν οι πρώτες δύο πολύ καλές στιγμές του ματς. Στο 5’ ο Βούγιοβιτς, που έπαιξε σε όλο το ματς, αναγκάστηκε σε εκτίναξη στην αριστερή του αγωνία, για να γλιτώσει την παραβίαση της εστίας του μετά το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Σουντάρ, ενώ στο 8’ το φάουλ του Ζαφειράκη από τα αριστερά είχε ως αποδέκτη τον Ζούρκο, που αφύλακτος στην καρδιά της άμυνας έστειλε την μπάλα με το κεφάλι πάνω από την εστία.

Στο 16’ το σουτ του Μπάτροβιτς κόντραρε και ο Βερνάρδος θα έβγαινε μόνος, αν δεν τον προλάβαινε ο Καρβούνης, ενώ στο 25’ ο Κουντουριώτης συνέκλινε στον άξονα από τα δεξιά και σούταρε με το αριστερό πόδι πάνω στον Τζήμα, που μπλόκαρε εύκολα. Στο 33’ λίγο πάνω από τα δοκάρια πέρασε το μακρινό φάουλ του του Μπάτροβιτς.

Επανήλθε ο Σιαφά

Στο 61’ ο Γιώργος Βαζάκας έκανε την πρώτη του αλλαγή, βάζοντας στη θέση του Ξύδα τον Σιαφά, ο οποίος έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης, επανερχόμενος από τα ματς με την Εθνική Ισημερινής Γουϊνέας, με μετατόπιση του Βερνάρδου στα δεξιά, ενώ άλλαξε πλευρά ο Κουντουριώτης, που πλέον επιχειρούσε από τα αριστερά, τη στιγμή που στο πρώτο 45λεπτο είχε τοποθετηθεί στα δεξιά.

Στο 66’ ο Μπάτροβιτς ήταν στα όρια της περιοχής και τροφοδοτήθηκε από τον Σιαφά, αλλά ο Μαυροβούνιος επιθετικός χαφ των γηπεδούχων, παρότι με καλές προϋποθέσεις, δεν έβαλε καλά το σώμα και το σουτ που έκανε, ήταν πολύ άστοχο, κάτι που ισχύει και για το σουτ του Χαρτσιά στην απέναντι εστία στο 74’.

Στο 79ο λεπτό ο Σιαφά δοκίμασε το δεξί του πόδι εκτός περιοχής, με τον Τζήμα να αιφνιδιάζεται και να απομακρύνει σε κόρνερ, πέφτοντας στη δεξιά του γωνία. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πιερικός έφτασε πολύ κοντά στο 0-1. Ο Τοπαλίδης έκανε ωραία προσπάθεια από τα δεξιά και σχεδόν από τη γραμμή έβγαλε τη σέντρα, με τον Βασίλη Παπαδόπουλο να παίρνει την κεφαλιά, στοχεύοντας στην αριστερή γωνία του Βούγιοβιτς, που ανήμπορος να αντιδράσει απλώς κοιτούσε την πορεία της μπάλας, η οποία του έκανε το χατίρι και έφυγε λίγο άουτ.

Μέχρι το τέλος δε σημειώθηκε άλλη φάση, με τον διαιτητή Σαρρή να σφυρίζει ακριβώς με τη συμπλήρωση 90 λεπτών και να μην κρατά καθόλου καθυστερήσεις.

Αυτό ήταν το πρώτο φιλικό μετά το πρώτο χρονικά με την Καλαμάτα σε πολύ πρώιμο στάδιο τον Αγιο Γεώργιο Φερών (ήττα με 0-4), που ο Ολυμπιακός Βόλου δεν σκόραρε, αλλά είναι σημαντικό και ότι δεν δέχθηκε γκολ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (4-3-3): Βούγιοβιτς – Σκοπελίτης, Στάμου (75’ Μαρκοπουλιώτης), Φιλίποβιτς, Νάα (77’ Κόκας) – Ντιαμπί, Κόλα (84’ Ντουάρτε), Μπάτροβιτς (75’ Σουλεϊμάν)- Ξύδας (61’ Σιαφά), Κουντουριώτης, Βερνάρδος (86’ Χάσεκ)

ΠΙΕΡΙΚΟΣ (3-5-2): Τζήμας-Ζούρκος, Καρβούνης, Παντελιάδης-Τοπαλίδης (88’ Καγκελίδης), Χαρτσιάς-Σουντάρ (66’ Ίτσιος), Κριμιτζάς, Καρανάτσιος-Ζαφειράκης (70’ Β. Παπαδόπουλος), Παπουτσίδης (84’ Σκαμπαρδώνης).

Προσπάθεια του Σκοπελίτη με αντίπαλο τον Ζαφειράκη

Διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα σε Ντιαμπί και Ζαφειράκη

Καλά στοιχεία έδειξε ο Πιερικός

Ο Κουντουριώτης έτοιμος να πασάρει

Μονομαχία Μπάτροβιτς με τον Ζούρκο

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού Βόλου

Επανεμφάνιση Σιαφά μετά τα παιχνίδια με την Εθνική της πατρίδας του

Δεν είδε αυτά που ήθελε από τους παίκτες του ο Γιώργος Βαζάκας

Οι οργανωμένοι του Ολυμπιακού Βόλου στο φιλικό με τον Πιερικό

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου