ΕΛΛΑΔΑ

ΚΙΝΑΛ: Οι επόμενες κινήσεις των υποψηφίων

κιναλ-οι-επόμενες-κινήσεις-των-υποψηφ-345695

Στην τελική ευθεία μπαίνουν όλοι οι υποψήφιοι για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Χθες το απόγευμα, η αρμόδια επιτροπή (ΕΔΕΚΑΠ) ανακήρυξε επισήμως τους Ανδρουλάκη, Γερουλάνο, Καστανίδη, Λοβέρδο, Παπανδρέου, Χρηστίδη υποψήφιους. Όπως τονίζει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος της επιτροπής, Θεόδωρος Καπετανάκης, πληρούν όλοι τις προϋποθεσεις, ύστερα από τον ενδελεχή έλεγχο των υπογραφών στήριξης.

Συνολικά, συγκεντρώθηκαν 83.000 υπογραφές. Αυτό σύμφωνα με έμπειρα στελέχη της Τρικούπη, δίνει την ελπίδα για μεγάλη συμμετοχή στις κάλπες που θα στηθούν στις 5 Δεκεμβρίου και στις 12 Δεκεμβρίου. Η μεγάλη συμμετοχή πολιτών θα δώσει και ένα νέο έναυσμα στο κόμμα αλλά και στον νικητή για να μπορέσει να πετύχει αυτό που και οι έξι επιθυμούν, την ενδυνάμωση του κόμματος.

Ήδη, όλα τα επιτελεία των υποψηφίων ετοιμάζουν τα επόμενα βήματα και τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του επόμενου διαστήματος εκτός αλλά και εντός Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν αποκλείεται να θέλει να ξεκινήσει τον δικό του αγώνα από το προπύργιο των Παπανδρέου στην Αχαΐα. Οι στενοί συνεργάτες του, μελετούν και σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού. Η απόφαση του άλλωστε να «κατέβει» υποψήφιος άλλαξε τις ισορροπίες, κάνοντας τις εσωκομματικές διαδικασίες πρώτο θέμα στα περισσότερα ειδησεογραφικά δίκτυα.

Την ίδια ώρα, ο Ανδρέας Λοβέρδος, συνεχίζει τον προεκλογικό του αγώνα σε όλη την Ελλάδα. Ο πρώην υπουργός, έχει ταξιδέψει από την αρχή της υποψηφιότητας του σχεδόν σε όλη την χώρα και έχει συναντηθεί με εκατοντάδες στελέχη του κόμματος. Τις τελευταίες ημέρες, έχει βγει πιο επιθετικά στο «παιχνίδι», αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενη συνεργασία είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με την Νέα Δημοκρατία, υπογραμμίζοντας την αυτόνομη πορεία του κόμματος. Σε μήνυμα του αμέσως μετά την επίσημη ανακήρυξη της υποψηφιότητας του, σημείωσε «πρώτα και πάντα η παράταξη! Στις 6 Δεκεμβρίου θα είμαστε όλοι μαζί. Το βιογραφικό ενότητας που έχω εγγυάται πως θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις σε αυτό».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και το επιτελείο του έχουν εδώ και αρκετό καιρό συσπειρώσει έναν ισχυρό πυρήνα στελεχών και μαζί με τους στενούς συνεργάτες του επισκέπτεται και συναντά στελέχη του κόμματος. Ο ίδιος διαθέτει μεγάλη στήριξη από την βάση του κόμματος. Συγκέντρωσε 110 υπογραφές από τα μέλη της ΚΠΕ και περίπου 20.000 μελών του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη αρκετοί βουλευτές του κόμματος έχουν ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του ενώ αναμένεται το επόμενο διάστημα να τοποθετηθούν και δημόσια.

Ο Παύλος Γερουλάνος, ξεκινάει και εκείνος τις περιοδείες εκτός Αθηνών ώστε να συναντήσει και να μιλήσει με πολίτες. Όπως εξηγούν συνεργάτες του, θέλει να ακούσει τις αγωνίες αλλά και τις θέσεις των πολιτών και να εκφράσει τις ανησυχίες της κοινωνίας. Στόχος του είναι η ενδυνάμωση της παράταξης, που θα μπορέσει να έχει έναν ισχυρό ρόλο στην χώρα. «Στον δρόμο για μια Ελλάδα δυνατή, για μια κοινωνία ανοιχτή, για μια οικονομία παραγωγική, όλες και όλοι, έχουν λόγο και ρόλο. Ξεκινάμε ένα ωραίο ταξίδι», δήλωσε αμέσως μετά την κατάθεση των υπογραφών στήριξης της υποψηφιότητας του.

Ο Χάρης Καστανίδης, δεν απορρίπτει προτάσεις για προοδευτική διακυβέρνηση και συνεργασίες, για το Κίνημα Αλλαγής. Μάλιστα, σε ανάρτηση του με αιχμή σχολιάζει πως, «διάβασα ότι ο όρος προοδευτική διακυβέρνηση είναι ύποπτος. Δεν υπάρχουν ύποπτοι όροι. Αποκτούν διαφορετική σημασία ανάλογα με τους ανθρώπους που εκφωνούν τις λέξεις». Σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, μιλώντας για τις υποψηφιότητες, τόνισε ότι, «το γεγονός ότι υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός υποψηφίων από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα. Οι αριθμοί άλλωστε δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Σημασία έχει όλοι μαζί να προσφέρουμε σε μια δημιουργική πολιτική συζήτηση που θα βοηθάει την παράταξη να ανασυγκροτηθεί και να γίνει ξανά μεγάλη γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος».

Ο Παύλος Χρηστίδης, όπως και ο Νίκος Ανδρουλάκης, έχουν το ισχυρό χαρτί στα χέρια τους της ανανέωσης και της νέας γενιάς. Ο ίδιος εκτιμάει ότι η παράταξη χρειάζεται ένα restart. Όπως τονίζει, είναι απαραίτητο να μετατρέψουν το κοινωνικό και επικοινωνιακό ενδιαφέρον των τελευταίων ημερών σε εκλογικό αποτέλεσμα, με την συμμετοχή πολλών ανθρώπων στις κάλπες. Εξηγεί, ότι προσωπικά ο ίδιος πιστεύει στην πολιτική από καθημερινούς ανθρώπους, ώστε να ακουστούν οι αδικίες, να αντιμετωπιστούν οι ανισότητες και να δημιουργηθούν ευκαιρίες. Επιπλέον, σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, αναφερθηκε και πιο προσωπικά λέγοντας πως, «δεν μετάνιωσα ούτε λεπτό την επιλογή μου να μην κατέβω υποψήφιος ευρωβουλευτής η βουλευτής για να στηρίξω την παράταξη στις εκλογές του ’19. Ήμουν εδώ με όλους τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και ανήκω στην γενιά που σήκωσε την σημαία της επιβιωσης και της προοπτικής της παράταξης».

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου