ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΣΟΚ: Γύρω στις 21:00 τα πρώτα αποτελέσματα

πασοκ-γύρω-στις-2100-τα-πρώτα-αποτελέσματ-342383

Δείτε ποιοι ψήφισαν από τους διαγραμμένους

Οι κάλπες για την εκλογή του νέου προεδρου άνοιξαν στις 9 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες σε πολλά εκλογικά κέντρα δεν υπήρχαν φάκελοι και οι ψηφοφόροι δίπλωναν απλά τα ψηφοδέλτια.

Τελικά οι κάλπες έκλεισαν στις 7 ακριβώς το απόγευμα μετά τη 2ωρη σιωπηρή παράταση που δόθηκε εξαιτίας της συνεχούς προσέλευσης. Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία της καταμέτρησης των ψήφων. Μετά τις δύο πρώτες ώρες, δηλαδή γύρω στις 21:00 θα προκύψουν τα πρώτα αποτελέσματα.

Η συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές ήταν το μεγάλο στοίχημα του κόμματος αφού πρόκειται για ένα δείγμα σχετικά με το αν το ΠΑΣΟΚ έχει ελπίδες να ανακάμψει και να κερδίσει πάλι την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του. Τελικά τα νούμερα των ψηφοφόρων – φίλων του ΠΑΣΟΚ που κατέφυγαν στις κάλπες φαίνεται πως θα ξεπεράσουν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις και θα αγγίξουν τους 200.000

Ο Ευ. Βενιζέλος ψήφισε στο εκλογικό κέντρο της Νέας Φιλαδέλφιας και δήλωσε πως “"Το ΠΑΣΟΚ ξαναβρίσκει την ψυχή του. Eίμαι βέβαιος ότι με την ευρεία συμμετοχή θα διαψεύσουμε όλους όσοι πίστευαν ότι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεν μπορεί να ανακάμψει”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο διεγραμμένες Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Βάσω Παπανδρέου προσήλθαν στις κάλπες και ψήφισαν. Αν και δεν έκαναν κάποια δήλωση που να αποκαλύπτει την ψήφο τους, το γεγονός ότι ψήφισαν ίσως να αποτελεί ένα σημάδι για πιθανή μελοντική επανένταξη στο ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη πλευρά, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν έχουν προσέλθει για να ψηφίσουν οι υπόλοιποι διαγραφέντες όπως ο Γ. Φλωρίδης, ο Ε. Νασιώκας κ.α.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου