ΕΛΛΑΔΑ

Ανατροπή για τις παρελάσεις στην Θεσσαλονίκη

ανατροπή-για-τις-παρελάσεις-στην-θεσσ-347718

Μόνο στρατιωτική θα είναι η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη την 28η Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, στην επερχόμενη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη θα συμμετέχουν μόνο στρατιωτικοί.

Επίσης, η εκδήλωση θα διαρκέσει 60 λεπτά, ενώ θα επιτραπεί η προσέλευση θεατών.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα παρελάσουν εκπρόσωποι τοπικών σωματείων, έφεδροι και απόγονοι μακεδονομάχων, όπως συνέβαινε παραδοσιακά στη Θεσσαλονίκη ανήμερα την 28η Οκτωβρίου.

Όσον αφορά τους θεατές, η απόφαση ορίζει ότι θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκες και να βρίσκονται εκατέρωθεν της οδού Μ. Αλεξάνδρου, στην οποία θα γίνει η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για τον κοροναϊό.

Οικονόμου: Θα γίνουν παρελάσεις με όλα τα μέτρα

Σημειώνεται πως πριν ανακοινωθεί η απόφαση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είχε αναφέρει στο ΣΚΑΪ πως οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου θα γίνουν με όλα τα προστατευτικά μέτρα που απαιτούνται.

«Είναι σημαντικό να μην γίνονται πισωγυρίσματα στην εικόνα που εκπέμπεται», τόνισε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Είμαστε αντιμέτωποι με μία πανδημία για την οποία ποτέ δεν μπορείς να είσαι απόλυτος», τόνισε ο κ. Οιικονόμου σημειώνοντας ωστόσο ότι η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι πως η οικονομία και η κοινωνία δεν μπορούν να ξανακλείσουν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι με τους εκατομμύρια εμβολιασμένους αλλά και εκείνους που νόσησαν έχουμε φτάσει οι 2 στους 3 ενήλικες να είναι θωρακισμένοι έναντι βαριάς νόσησης.

Παγώνη: Όσοι πάνε στην παρέλαση να προσέξουν πολύ

«Όσοι πάνε στην παρέλαση θα πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ. Τώρα πώς θα κρατήσουν αποστάσεις; Δεν ξέρω», σημείωσε μιλώντας στο Mega η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

«Από εκεί και πέρα ο καθένας να φορέσει τη μάσκα του, να κρατήσει τις αποστάσεις του και όταν τελειώσει η παρέλαση να φύγει για να πάει να φάει. Η μεγάλη κινητικότητα φέρνει αύξηση κρουσμάτων. Δεν παίζει ρόλο αν είναι εξωτερικός χώρος. Δεν μπορείς να ελέγξεις αν ο διπλανός σου είναι ανεμβολίαστος ή αν νοσεί και είναι ασυμπτωματικός. Η Βόρεια Ελλάδα είναι γεμάτη! Αυτό που μας στενοχωρεί είναι το υψηλό ιικό φορτίο και εμβολιασμοί κάτω από 50% σε πολλές περιοχές. Είναι τραγικό αυτό. Εδώ και ένα μήνα 15 θάνατοι από νέους ανθρώπους, βλέπετε πως η μετάλλαξη τρέχει και τρέχει πιο μπροστά κι από εμάς», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, πρόβλημα αποτελεί ο συνωστισμός που επικρατεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με την ίδια να παρατηρεί πως τις τελευταίες μέρες υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία το πρωί και πολλοί είναι εκείνοι που παίρνουν τα αυτοκίνητά τους ώστε να προφυλαχθούν από τον συνωστισμό και τον κοροναϊό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου