ΕΛΛΑΔΑ

Ο Χαρδαλιάς από τη Σαλαμίνα: Σαν σήμερα, το 1912, βυθίσαμε το τουρκικό θωρηκτό Φετίχ Μπουλέν

ο-χαρδαλιάς-από-τη-σαλαμίνα-σαν-σήμερα-354485

O υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη, επισκέφθηκε, σήμερα, το Αρχηγείο Στόλου στο ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου τον υποδέχθηκε ο αρχηγός Στόλου, αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης.

Όπως ανακοινώθηκε, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε για την οργάνωση, την αποστολή, τα κύρια έργα, τις τρέχουσες επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Αρχηγείου Στόλου καθώς επίσης και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των μονάδων του. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το υποβρύχιο «Παπανικολής», τη φρεγάτα «Σαλαμίς» και συνομίλησε με το προσωπικό.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Ν. Χαρδαλιάς σημειώνει ότι «κατά τη διάρκεια του Α’ Βαλκανικού Πολέμου, σαν σήμερα, την 18η Οκτωβρίου 1912, το τορπιλοβόλο 11 υπό τον υποπλοίαρχο Βότση βύθισε στη Θεσσαλονίκη το τουρκικό θωρηκτό Φετίχ Μπουλέν. Ακολούθησε η διαδοχική απελευθέρωση των νήσων Ίμβρου, Θάσου και Αγ. Ευστρατίου».

«Tο Πολεμικό μας Ναυτικό», συνεχίζει, «καθόλη τη διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας του, έδωσε βροντερό παρόν, πολεμώντας για τα υψηλά ιδανικά του ελληνισμού, τιμώντας τις ναυτικές παραδόσεις της χώρας και αφήνοντας ανεξίτηλη τη σφραγίδα του, στην επιβίωση και την επικράτηση του έθνους μας, αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα ως νησιωτική χώρα είναι τόσο ισχυρή, όσο ισχυρός είναι ο στόλος της!».

«Οι Έλληνες», προσθέτει στην ανάρτησή του ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, «είναι εδώ και χιλιάδες χρόνια άρρηκτα δεμένοι με τη θάλασσα. Η “ναυτοσύνη” μας, δεν είναι μόνο η τέχνη ή η επιστήμη για το χειρισμό πλοίων. Είναι η σύμπραξη με το ήθος, την αγάπη για την Ελλάδα, την προσήλωση στην ελευθερία και τη δημοκρατία. Είναι ο άγρυπνος φρουρός της τιμής και της αξιοπρέπειας της πατρίδας».

«Τα πλοία μας καθημερινά βρίσκονται όπου απαιτηθεί, για να προασπίσουν τα αδιαμφισβήτητα κυριαρχικά δικαιώματα των ελληνικών θαλασσών και τα εθνικά συμφέροντα. Η προβολή της ισχύος είστε εσείς! Χρέος της πολιτείας είναι η στήριξή σας, και γίνεται πράξη με την προσθήκη νέων υπερσύγχρονων πλοίων και την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του στόλου» υπογραμμίζει στην ανάρτησή του ο Ν. Χαρδαλιάς.

Αναφερόμενος, δε, στους άνδρες και γυναίκες του Πολεμικού Ναυτικού, γράφει: «Πλέετε “Μεθ’ ορμής ακαθέκτου…”. Καλές Θάλασσες και ο ’Αγιος Νικόλαος στην πλώρη σας!».

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου