ΕΛΛΑΔΑ

Ευ. Βενιζέλος: «Να κατανοήσουμε πόσο δύσκολη είναι η πραγματικότητα»

ευ-βενιζέλος-να-κατανοήσουμε-πόσο-δύ-342967

Το ΠΑΣΟΚ ξαναβρίσκει τον εαυτό του και τους ανθρώπους που το συγκροτούν, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το εκλογικό Κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου προσήλθε και ψήφισε για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στου ΠΑΣΟΚ, συνοδευόμενος από τη σύζυγο και την κόρη του.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των μελών και φίλων του Κινήματος στην εκλογική διαδικασία, την οποία χαρακτήρισε πολύ θετική και ικανοποιητική. Θα διαψευστούν, πρόσθεσε, όλοι όσοι θεωρούν ότι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεν μπορεί να ανακάμψει.

Ανέφερε επίσης ότι στη χώρα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα και ρεαλιστικά πράγματα, για να μείνει όρθια με ενότητα ειλικρίνεια και αλληλεγγύη. Να δείξουμε ότι υπάρχει ελπίδα, ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν οι απώλειες και να αποκατασταθούν αδικίες.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Βενιζέλου έχει ως εξής:

«Σήμερα, 18 Μαρτίου, που είναι η επέτειος του θανάτου του Ελευθερίου Βενιζέλου, το ΠΑΣΟΚ ξανασυναντιέται με την ελληνική κοινωνία, ξανασυναντιέται με κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, του σφίγγει το χέρι.

Υποδεχόμαστε τους φίλους μας, τα μέλη μας, κάθε πολίτη που νιώθει πως η Ελλάδα χρειάζεται μια προοδευτική, υπεύθυνη πολιτική λύση, εδώ στις οργανώσεις μας, στους χώρους όπου έχουν στηθεί οι κάλπες για την εκλογή του νέου Προέδρου. Η εκλογή του νέου Προέδρου δεν είναι η δική μου εκλογή που έτυχε, υπό πολύ δύσκολες περιστάσεις, να καλούμαι να σηκώσω αυτό το βάρος. Είναι μια αφετηρία.

Όπως έχω πει, σήμερα αρχίζουμε. Αρχίζουμε μια μεγάλη προσπάθεια να μιλήσουμε με τον κόσμο, κυρίως να ακούσουμε τον κόσμο και να του μιλήσουμε φιλικά, αδελφικά, υπεύθυνα, να του πούμε συγκεκριμένα, ρεαλιστικά πράγματα, με τη γλώσσα της ειλικρίνειας, με τη γλώσσα της αλήθειας.

Γιατί το Έθνος μας, η πατρίδα μας μπορεί να σταθεί όρθια μόνο όταν έχουμε ενότητα, αλληλεγγύη, αλλά και όταν συνεννοούμαστε με πολύ μεγάλη ειλικρίνεια μεταξύ μας, όταν καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολη είναι η πραγματικότητα, αλλά και πως η ελπίδα τώρα υπάρχει, πως έχουν διαμορφωθεί τώρα οι προϋποθέσεις για να γυρίσει ο κύκλος, για να μπούμε ξανά σε τροχιά ανάπτυξης, για να μπορέσουμε να καλύψουμε τα κενά, να αναπληρώσουμε τις απώλειες, να αποκαταστήσουμε αδικίες.

Το μήνυμα αυτό έχει σημασία για όλον τον ελληνικό λαό, κυρίως όμως για τους πιο αδύναμους, για τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, για τη μεσαία τάξη που πρέπει να την ξαναφτιάξουμε.

Σήμερα, λοιπόν, στις 18 του Μάρτη, τώρα που σε λίγο μπαίνει η Άνοιξη με την εαρινή ισημερία, το ΠΑΣΟΚ ξαναβρίσκει τον εαυτό του, ξαναβρίσκει την ψυχή του, ξαναβρίσκει τους ανθρώπους που το συγκροτούν. Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν είναι τα ηγετικά του στελέχη, δεν είναι ο οργανωτικός του ιστός, είναι η ίδια η κοινωνική του βάση. Γι αυτό η σημερινή ημέρα είναι πάρα πολύ σημαντική.

Είμαι βέβαιος ότι με τη μεγάλη συμμετοχή, την ευρεία συμμετοχή -τα δείγματα είναι ήδη από την πρώτη ώρα πάρα πολύ θετικά, πάρα πολύ ικανοποιητικά- θα διαψεύσουμε όλους εκείνους που νομίζουν ότι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεν μπορεί να ανακάμψει. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ».

Ομαλά ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη η ψηφοφορία

Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι ικανοποιημένα από τα πρώτα δείγματα της προσέλευσης.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Παπαστεργίου, μέσα στην πρώτη ώρα από την έναρξη της ψηφοφορίας ψήφισαν 1.600 άτομα, στα 17 εκλογικά κέντρα της Α’ Θεσσαλονίκης.

Με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας έφτασαν τα λευκά ψηφοδέλτια στα εκλογικά κέντρα και από τους ψηφοφόρους που προσήλθαν νωρίτερα διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη τους αλλά και για την έλλειψη φακέλων.

kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου