ΕΛΛΑΔΑ

Συζυγοκτονία Βάιας Γκανιά: Φωτογραφίες από τον τόπο του στυγερού εγκλήματος

συζυγοκτονία-βάιας-γκανιά-φωτογραφί-851206

Οι φρικιαστικές στιγμές, το αιματοβαμμένο κρεβάτι και η σορός άλλης μιας γυναίκας, που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, αποτυπώνουν την τελευταία πράξη του δράματος όπως αυτή καταγράφηκε από τον φωτογραφικό φακό της ΕΛ.ΑΣ. Διαπιστώνεται το απίστευτο μένος του συζύγου της Βάιας Γκανιά, που αποφάσισε να πει την τελευταία του λέξη με 60 απανωτές μαχαιριές επειδή η γυναίκα, παλεύοντας να σωθεί από τους συνεχείς ξυλοδαρμούς, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του.

Αρπάζοντας ένα μεγάλο μαχαίρι από την κουζίνα, ο Κωνσταντίνος Μπούκας δολοφόνησε τη σύζυγό του και μητέρα τριών παιδιών, το 2018 στα Τρίκαλα. Στη συνέχεια ομολόγησε τη δολοφονία, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Πολλές φορές κατά τον έγγαμο βίο του ο δολοφόνος, ο οποίος καταδικάσθηκε και βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας, είχε απειλήσει ότι θα σκότωνε τη γυναίκα του. Αυτό προκύπτει από τη συγκλονιστική δικογραφία, την οποία είχει δημοσιοποιήσει το protothema.gr, λίγο προτού εκδικαστεί η έφεση που άσκησε ο δράστης του εγκλήματος.

Η συζυγοκτονία στα Τρίκαλα να σημειωθεί ότι ήταν από τις πρώτες στις εποχές μετά το 2000 που σηματοδότησε το άνοιγμα ενός κύκλου αίματος με θύματα γυναίκες που βασανίστηκαν μέχρι θανάτου.

«Τσακωθήκαμε και την σκότωσα»

Για την τελευταία πράξη του δράματος μίλησε ο αστυνομικός που μετέβη στον τόπο του εγκλήματος, στο σπίτι δηλαδή της Βάιας.

«Η πόρτα του σπιτιού ήταν ελαφρώς ανοιχτή. Μπήκαμε στην κρεβατοκάμαρα. Το θύμα βρισκόταν σε πλάγια θέση, με το ένα χέρι στο πλάι και με το άλλο στο μαξιλάρι και στην κοιλιά φαίνονταν τα έντερα», είχε καταθέσει ο αστυνομικός που βρήκε τη Βάια νεκρή.

«Στην κουζίνα βρήκαμε μαχαίρι μήκους 30 εκατοστών», είναι επιπλέον τα λόγια του αστυνομικού, ο οποίος περιέγραψε και την ψυχολογία του δράστη μετά τον φόνο.

Βρισκόταν σε σύγχυση, όπως αναφέρει, στο αστυνομικό τμήμα, όμως όταν ρωτήθηκε ομολόγησε τη δολοφονία της συζύγου του, λέγοντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση: «τσακωθήκαμε και την σκότωσα».

Στην πορεία οι τρεις κατηγορίες, με τις οποίες καταδικάστηκε ο Μπούκας σε φυλάκιση στο κέντρο κράτησης Λάρισας, ήταν ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

«Κυνηγούσε την κόρη μου με μαχαίρι»

Τρομακτικές αποκαλύψεις ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και από τη μητέρα της δολοφονημένης γυναίκας. Ο έγγαμος βίος ήταν από νωρίς προβληματικός, ενώ το αρρωστημένο στοιχείο που διοχέτευε ο σύζυγος στη σχέση φαινόταν σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας. Ο καταδικασθείς είχε μάλιστα συνάψει εξωσυζυγικό δεσμό, από τον οποίο προέκυψε ένα παιδί, το οποίο αναγνώρισε στη συνέχεια.

«H κόρη μου φοβόταν, ερχόταν σε μας και κρυβόταν. Την κυνηγούσε με το μαχαίρι», αποκαλύπτει η μητέρα της γυναίκας που σε ηλικία 45 ετών δολοφονήθηκε από τον 50χρονο, τότε, σύζυγό της.

Η Βάια έκρυβε τα μαχαίρια, ενώ ο φόβος που την κυρίευε λόγω της βιαιότητας που εισέπραττε από τον σύζυγό της, που με την πρώτη ευκαιρία ξεσπούσε πάνω της, ήταν μεγάλος.

Μιλώντας για τις δραματικές συνθήκες που ζούσε, η μεγάλη της κόρη επιβεβαιώνει την αυταρχική φύση του πατέρα της, λέγοντας πως δεν χρειαζόταν πολλές αφορμές για να βιαιοπραγήσει σε βάρος των παιδιών, τα οποία δεν άφηνε να βγαίνουν από το σπίτι.

Οι εκρήξεις θυμού ήταν συχνές: «Μας χτυπούσε, ξεσπούσε πάνω μας, ήταν ένας βίαιος σύζυγος, οι καβγάδες ήταν μικροπράγματα μπροστά στα όσα συνέβαιναν». Με αυτά τα λόγια περιγράφει τις εμπειρίες που είχε από τον πατέρα της η μεγαλύτερη κόρη η οποία, μάλιστα, είχε καταθέσει καταγγελία σε βάρος του ύστερα από επεισόδιο ξυλοδαρμού.

«Η μητέρα μου ερχόταν στο σπίτι και έλεγε: “Κρύψε με, θα με σκοτώσει”», θυμάται η κόρη της Βάιας, που επισημαίνει στην κατάθεσή της ότι ο πατέρας της είχε σχέση με άλλη γυναίκα για ένα διάστημα και επί δύο μήνες έλειπε από το σπίτι.

Τα παιδιά παρακολουθούσαν με τα τρομαγμένα μάτια τους τα τραγικά επεισόδια ξυλοδαρμού με θύμα την άτυχη μητέρα τους. Μάλιστα ήταν μάρτυρες και όταν ο πατέρας τους εκστόμισε την αδιανόητη φράση: «Εγώ θα σε σκοτώσω και θα φάω επτά μήνες».

Πριν από το στυγερό έγκλημα, ο δράστης εκβίαζε συχνά τη σύζυγό του πως εάν τον χώριζε θα την σκότωνε. Εξαιτίας των βασανιστικών στιγμών που ζούσε η Βάια είχε εκφράσει την πρόθεση να πάρει διαζύγιο, η αυταρχική και παράλογη συμπεριφορά του άντρα της όμως δεν άφηνε χώρο για διάλογο, μόνη επιλογή του για να αντικρούσει όσα δεν ήθελε να ακούει ήταν το ξύλο.

Σημασία στην υπόθεση έχουν και οι καταθέσεις των γειτόνων που ζούσαν από κοντά την ταραχώδη οικογενειακή ζωή της Βάιας.

Επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η γυναίκα είχε υπάρξει επί σειρά ετών θύμα άγριας κακοποίησης, ενώ δεν ξεχνούν τη 45χρονη συχνά να λέει: «Ο άντρας μου είναι Τούρκος»…

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου