ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μπάλλος» – Κέρκυρα: Super puma στο νησί για να απεγκλωβίσει κατοίκους από ταράτσες

κακοκαιρία-μπάλλος-κέρκυρα-super-puma-στο-362888

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στην Κέρκυρα από την κακοκαιρία «Μπάλλος».

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης έχει κινητοποιηθεί η 5η ΕΜΑΚ και το Λιμενικό Σώμα, όπως και ελικόπτερο του κέντρου επιχειρήσεων με εναέριους διασώστες, ενώ στη μάχη βρίσκεται και ερπυστριοφόρο όχημα της πυροσβεστικής που μεταφέρει διαρκώς κόσμο.

Το ελικόπτερο σπεύδει να απεγκλωβίσει κατοίκους που έχουν ανέβει στις ταράτσες σπιτιών. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τουλάχιστον 10 άτομα έχουν εγκλωβιστεί στις περιοχές Μωραΐτικα και Μεσσογγή λόγω πλημμυρών στα σπίτια τους. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 300 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στο νησί.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην περιοχή Μωραΐτικα 10 άτομα. Επειδή η σταθμή των υδάτων έχει ανέβει σε πολύ υψηλό σημείο, ανέβηκαν στις στέγες για να είναι ασφαλείς. Έρχεται ελικόπτερο να τους απεγκλωβίσει, καθώς η πρόσβαση δεν είναι εφικτή με άλλα μέσα. Τα προβλήματα προέκυψαν από την υπερχείλιση ποταμού στην περιοχή», δήλωσε στο newsit.gr ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας, Κωνσταντίνος Λέσσης.

Διακοπή κυκλοφορίας

Σε ποτάμια έχουν μετατραπεί από την έντονη βροχόπτωση πολλοί δρόμοι του επαρχιακού, αλλά και εθνικού δικτύου της Κέρκυρας.

Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας «λόγω των υφιστάμενων καιρικών συνθηκών και κατολισθήσεων που έχουν προκληθεί, έχει διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων και στην επαρχιακή οδό Αγίων Δέκα προς Σταυρό, ενώ νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Γύρου Αχιλλείου και Επαρχιακή Οδό Κέρκυρας – Λευκίμμης, από την περιοχή Πέραμα ως την περιοχή Μπενίτσες.

Η κυκλοφορία διεξάγεται με εκτροπές οχημάτων στην περιοχή Βρυώνη για όσους κατευθύνονται προς νότια Κέρκυρα και στη Μεσογγή για όσους κινούνται προς την κεντρική Κέρκυρα». Προβλήματα στο περιφερειακό οδικό δίκτυο σημειώνονται και στην περιοχή Κυνοπιαστών στη Μέση Κέρκυρα.

Σε όλα τα «επικίνδυνα» σημεία του οδικού δικτύου έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα από την Τροχαία, ενώ από την Πολιτική Προστασία συνιστάται στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες των αστυνομικών.

Την ίδια ώρα κατέρρευσε τμήμα τοιχίου που περικλείει τον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο, στην καρδιά της πόλης, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί, καθώς το γήπεδο ήταν άδειο.

Οι ισχυροί νοτιάδες που πνέουν στο νησί κατάφεραν να ξεριζώσουν δέντρο του οποίου η πτώση προκάλεσε προβλήματα στο περιφερειακό οδικό δίκτυο στην περιοχή Αγίας Αικατερίνης στη Μέση Κέρκυρα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΗΣ

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου