ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: Κάνει αύριο την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό

μητσοτάκης-κάνει-αύριο-την-τρίτη-δόση-369132

Την τρίτη, αναμνηστική, δόση του εμβολίου θα κάνει αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας έτσι και ένα σαφές μήνυμα συνέχισης της προσπάθειας θωράκισης απέναντι στον κορονοϊό.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο πρωθυπουργός θα κάνει την τρίτη δόση καθώς άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την αναμνηστική δόση για τους συμπολίτες μας με υποκείμενα νοσήματα, αλλά και για όσους είναι άνω των 50 ετών, εφόσον έχουν συμπληρωθεί έξι μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.
Ο κ. Οικονόμου ανακοίνωσε ότι ξεκινούν από αύριο επισκέψεις κινητών συνεργείων εμβολιασμού σε απομακρυσμένες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα που παρουσιάζουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, έτσι ώστε να ενθαρρυνθούν και να διευκολυνθούν οι συμπολίτες μας να κάνουν το εμβόλιο. Σημειώνεται ότι μέσω του προγράμματος -που έχει ξεκινήσει εδώ και 2 μήνες- έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι.

Όσον αφορά στο νέο πλαίσιο μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό με άρση σειράς περιορισμών για τους εμβολιασμένους ακόμη και στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, που τέθηκε σε εφαρμογή το Σάββατο, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι για την υποστήριξη του πλαισίου των μέτρων πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 200.000 έλεγχοι σε όλη την επικράτεια από 8.200 αστυνομικούς και καταλογίστηκαν 561 παραβάσεις. Οι έλεγχοι από τους 8.200 αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. σε όλη την επικράτεια θα συνεχίζονται καθημερινά, πρόσθεσε.

“Είναι προφανές ότι τα νέα μέτρα αποδίδουν. Σημαίνουν περισσότερες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους που κινδυνεύουν λιγότερο, προστατεύουν τους ανεμβολίαστους λειτουργούν και αυτά ως ένα κίνητρο που για τους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν. Άλλωστε δεν πρέπει ούτε στιγμή να ξεχνάμε ότι 9 στους 10 συμπολίτες μας που είναι διασωληνομένοι στις εντατικές είναι ανεμβολίαστοι. Το αποτελεσματικότερο όπλο για την προστασία της ζωής ήταν και παραμένει το εμβόλιο, ένα μέτρο για την προστασία των ανθρώπων και του περιβάλλοντός τους και της κοινωνίας συνολικότερα”, τόνισε ο κ. Οικόνομου.

Ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει επίσης αύριο στη Θεσσαλονίκη τα γραφεία του κέντρου ψηφιακής καινοτομίας της Pfizer. Πρόκειται για ένα από τα 6 κέντρα ψηφιακής καινοτομίας της εταιρείας στον κόσμο. Το χρονικό της επένδυσης ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2019 και απασχολεί ήδη πάνω από 300 επιστήμονες υψηλού επιπέδου στη Θεσσαλονίκη. Αφορά και σε Έλληνες επιστήμονες που είχαν φύγει στο εξωτερικό και επιστρέφουν τώρα στην Πατρίδα. “Ενδεικτικό της σημασίας που έχει η επένδυση αυτή για τη χώρα και ιδιαίτερα για τη Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία είναι ότι σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ στην πλήρη της εξέλιξη θα αυξήσει κατά περισσότερο από 650 εκ ευρώ το Α.Ε.Π. της πόλης και θα προσφέρει στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα πάνω από 1.100 θέσεις εργασίας”, σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

news247.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου