ΕΛΛΑΔΑ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων περικοπών στις συντάξεις

ανοιχτό-το-ενδεχόμενο-νέων-περικοπών-344067

Την ύπαρξη και άλλων κυκλωμάτων που λυμαίνονταν τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων αποκάλυψε στη Βουλή ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης.

Ο κ. Κουτρουμάνης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής επισήμανε οι αρμόδιες αρχές έχουν εντοπίσει και άλλα κρούσματα και σύντομα θα υπάρξουν αποκαλύψεις, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η εξάρθρωση του κυκλώματος του ΙΚΑ Καλλιθέας είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς.

«Η απάτη δεν περιορίζεται μόνο στο συγκεκριμένο υποκατάστημα της Καλλιθέας. Απλά δεν έχουμε πετύχει το στόχο στο 100% αλλά στο 75% και όλες οι απώλειες στο διάτρητο σύστημα θα έχουν καλυφθεί μέσα στο χρόνο με τις δράσεις που έχουμε αναλάβει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι «το φαγοπότι και στα πάρτι στα ασφαλιστικά ταμεία τελείωσε».

Ο διοικητής του ΙΚΑ κ.Ροβέρτος Σπυρόπουλος, από την πλευρά του, αποκάλυψε ότι τις επόμενες μέρες θα παρουσιαστούν «νέα συνταρακτικά στοιχεία» και προειδοποίησε ότι «αυτή τη στιγμή ξέρουμε πού μας κλέβουνε στο ΙΚΑ, το μόνο που απομένει είναι να εντοπίσουμε το χρόνο και το όνομα».

Τέλος ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι η εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στα ΝΠΔΔ έχει απλοποιήσει τις διαδικασίες ελέγχου σημειώνοντας ότι « τα στοιχεία που συλλέγονται δείχνουν ακριβώς και το σημείο και τη λειτουργία και την περίοδο απάτης. Το μόνο που δεν σου λένε είναι το πρόσωπο».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων περικοπών στις συντάξεις

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες περικοπές στις συντάξεις «αν συνεχιστούν η ύφεση και η ανεργία» άφησε ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης.

Ο κ. Κουτρουμάνης, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, τόνισε ότι το επίπεδο των συντάξεων της περιόδου 2012-2013 είναι διασφαλισμένο με βάση τα δεδομένα που έχουν προϋπολογιστεί, «αν όμως η ύφεση και η ανεργία συνεχιστούν και την περίοδο 2013-2015, τότε οι συντάξεις δεν μπορούν να διατηρηθούν στο ίδιο επίπεδο».

Παράλληλα, ο κ.Κουτρουμάνης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της εισφοροδιαφυγής τονίζοντας ότι : «Αν όλοι οι ασφαλισμένοι ήταν συνεπείς στην καταβολή των εισφορών, τότε θα μπορούσαμε να μειώσουμε τις εισφορές κατά 30. Το μήνυμα είναι καθαρό: Για ένα καλό επίπεδο συντάξεων πρέπει να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας» συμπλήρωσε ο Υπουργός Εργασίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου