ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Με το κόκκινο φλερτάρει η Θεσσαλονίκη

lockdown-με-το-κόκκινο-φλερτάρει-η-θεσσαλονί-396362

Να προλάβουν τα χειρότερα στο μέτωπο της πανδημίας στη Βόρειο Ελλάδα προσπαθούν οι υγειονομικές αρχές και για το λόγο αυτό στο μικροσκόπιο έχει πλέον μπει και η Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες στην κρίσιμη αυτή περιφέρεια τα στοιχεία δείχνουν ότι η επιδημία κινείται επιθετικά και ίσως χρειάζεται να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί η περσινή κατάσταση. Σήμερα μάλιστα αναμένεται η σχετική εισήγηση της επιτροπής των επιδημιολόγων η οποία θα αποφανθεί εάν συντρέχουν λόγοι να μπει η Θεσσαλονίκη στο επίπεδο κινδύνου 4 δηλαδή στο “κόκκινο¨.

Την ίδια στιγμή σχεδόν σίγουρη θεωρείται η ένταξη στο συγκεκριμένο επίπεδο της περιφέρειας Λαρίσης και Ξάνθης, όπου τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται σημαντική αύξηση νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

Σχετικά με τη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν ανησυχεί τόσο η διασπορά του κορονοϊού αν και τα κρούσματα είναι σημαντικά αυξημένα σε σχέση με πέρυσι την ίδια εποχή, αλλά το ότι υπάρχει περιορισμένος αριθμός διαθέσιμων κλινών για περιστατικά covid και δη κλίνες ΜΕΘ.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το στοίχημα είναι να μη χρειαστεί να απασχοληθούν τα νοσοκομεία στο μεγαλύτερο μέρος τους με περιστατικά covid.

news247.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου