ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία στη Μητροπόλεως: Με καλάσνικοφ και δύο πιστόλια συνελήφθη ο 33χρονος δραπέτης

ληστεία-στη-μητροπόλεως-με-καλάσνικο-399328

Ένα καλάσνικοφ και δύο πιστόλια είχε στην κατοχή του ο 33χρονος δραπέτης φυλακών, που συνελήφθη στην Αττική σήμερα το μεσημέρι, όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στη σύλληψή του προχώρησαν αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Όπως υπογραμμίζει η ΕΛ.ΑΣ., εξετάζεται η εμπλοκή του στη διάπραξη ένοπλων ληστειών, σε υποκαταστήματα τραπεζών, που έγιναν πρόσφατα.

Σημειώνεται ότι ο 33χρονος εξέτιε ποινή φυλάκισης 46 ετών και 5 μηνών για διακεκριμένη ληστεία κατά συναυτουργία με πυροβόλο όπλο, διακεκριμένη αντίσταση από πρόσωπο που οπλοφορεί, απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, διακεκριμένη οπλοκατοχή από κοινού, παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια πενθήμερης τακτικής άδειας που έλαβε από τη φυλακή, παραβίασε τους όρους και έκτοτε αναζητείτο.

Πληροφορίες που μεταδόθηκαν, πάντως, νωρίτερα ανέφεραν ότι ο 33χρονος είναι ένας από τους δράστες της ληστείας τράπεζας, στην οδό Μητροπόλεως.

Φωτογραφία από τα όσα βρέθηκαν στην κατοχή του 33χρονου

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

“Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, στην Αττική, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, 33χρονος ημεδαπός δραπέτης, ο οποίος εξέτιε πολυετή ποινή φυλάκισης (46 ετών και 5 μηνών) για διακεκριμένη ληστεία κατά συναυτουργία με πυροβόλο όπλο, διακεκριμένη αντίσταση από πρόσωπο που οπλοφορεί, απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, διακεκριμένη οπλοκατοχή από κοινού, παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Βρέθηκε στην κατοχή του ένα καλάσνικοφ και δύο πιστόλια

Ειδικότερα, ο ανωτέρω την 02-08-2021, παραβίασε τους όρους χορήγησης τακτικής πενθήμερης άδειας απουσίας από κατάστημα κράτησης, και αναζητούταν.

Κατά τη σύλληψη, στην κατοχή του βρέθηκε πολεμικό τυφέκιο (καλάσνικοφ) και δύο πιστόλια, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του, στη διάπραξη πρόσφατων ένοπλων ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Με την ολοκλήρωση των ερευνών, θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση”.

Η ληστεία σε τράπεζα στη Μητροπόλεως

Η ληστεία είχε σημειωθεί μέρα μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας, στις 14 Σεπτεμβρίου.

Οι δύο δράστες είχαν μπει στην τράπεζα σαν πελάτες και αμέσως έβγαλαν τα όπλα. Με καλάσνικοφ και πιστόλι ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες, αφαίρεσαν τα χρήματα και διέφυγαν, πιθανότατα, με τα πόδια.

Από τις κάμερες ασφαλείας και τις φωτογραφίες που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, φαινόταν ένα τατουάζ που έχει ένας από τους δύο δράστες και αυτό “έδειχνε την ταυτότητά του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου