LIFE STYLE

Λιγνάδης: Σκέψη να μην καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης

λιγνάδης-σκέψη-να-μην-καταθέσει-αίτησ-399712

Οκτώ μήνες μετά την προφυλάκιση του, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης, από τις φυλακές Τρίπολης όπου και κρατείται από τον περασμένο Φεβρουάριο, μελετά τις επόμενες – νομικές – κινήσεις του.

Η ανάκριση σε βάρος του έχει ολοκληρωθεί και η δικογραφία της υπόθεσης βρίσκεται σε χέρια εισαγγελέα ο οποίος θα προτείνει την παραπομπή του ή όχι στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Την οριστική απόφαση θα λάβει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας με βούλευμα του.

Ενδεχόμενο μη κατάθεσης της αίτησης αποφυλάκισης

Προ ημερών, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας, μέσω ανακοίνωση του, είχε προαναγγείλει την κατάθεση εκ μέρους του εντολέα του αιτήσεως αποφυλάκισης του.

Πλέον, ωστόσο, η υπεράσπιση του προφυλακισμένου μελετά και το ενδεχόμενο μη κατάθεσης αίτησης αποφυλάκισης.

Αντίθετα, είναι πολύ πιθανό να υποβάλουν αίτηση προτιμήσεως εκδίκασης της υπόθεσης εφόσον εκδοθεί βούλευμα παραπομπής του στο εδώλιο.

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες ημέρες από τον προφυλακισμένο ηθοποιό-σκηνοθέτη και τον δικηγόρο του, Αλέξη Κούγια.

Σε κάθε περίπτωση, η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, εφόσον αποφασιστεί από το δικαστικό συμβούλιο η παραπομπή του στο εδώλιο, θα πρέπει να προγραμματιστεί και να ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών από την στιγμή της σύλληψης του τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, θα αφεθεί ελεύθερος λόγω της συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου της προσωρινής του κράτησης.

Αρχικά, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την υποβολή για δύο υποθέσεις βιασμών και στη συνέχεια του ασκήθηκαν διαδοχικές ποινικές διώξεις για άλλους δύο.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Λιγνάδης, αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται και στις εξηγήσεις του στις δικαστικές αρχές έχει δηλώσει ότι είναι αθώος και ουδέποτε εκδήλωσε σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανηλίκους ή είχε μαζί τους οποιαδήποτε ερωτική επαφή με ή χωρίς τη συναίνεση τους.

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου