ΕΛΛΑΔΑ

Στο μικροσκόπιο τα προφίλ των αντιεμβολιαστών στα social media

στο-μικροσκόπιο-τα-προφίλ-των-αντιεμβ-403137

Σκληραίνει τη στάση της απέναντι στους αντιεμβολιαστές η κυβέρνηση, βάζοντας στο στόχαστρο τα προφίλ των αρνητών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η εντολή Θεοδωρικάκου

Σε αυτό το πλαίσιο, και σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε εντολή στον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλη Παπακώστα, να διερευνήσει αμέσως την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος. Τα σχετικά στοιχεία θα διαβιβαστούν στη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν ποινικών αδικημάτων και άσκησης των προβλεπομένων κατά νόμο ενεργειών.

Τι είπε πει ο Θεοδωρικάκος στο OPEN

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Παρασκευή ο υπουργός είχε τοποθετηθεί μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN, για τις μηνύσεις αρνητών της πανδημίας κατά εκπαιδευτικών επαναλαμβάνοντας πως πλέον οι δάσκαλοι δεν θα προσάγονται στα τμήματα. «Ηταν αυτονόητη υποχρέωση να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν μπορεί να σύρει εκπαιδευτικούς, δασκάλους, διευθυντές σχολείων οι οποίοι τηρούν με υπευθυνότητα όλες τις προβλέψεις για την πανδημία και διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συνέχισε:

«Οι άνθρωποι αυτοί – ορισμένες φορές- βρέθηκαν αντιμέτωποι με επιθέσεις και μηνύσεις από ανθρώπους που δεν έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης. Παρεμβήκαμε με δική μου εντολή προς τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, ώστε σε καμία περίπτωση οι αστυνομικοί να πηγαίνουν στα ΑΤ καθηγητές μετά από μηνύσεις. Υπήρξε και η παρέμβαση του Αρείου Πάγου».

«Είναι ό,τι χειρότερο να βλέπουν τα παιδιά τους αστυνομικούς να προσάγουν τους δασκάλους τους. Απευθύνω πρόσκληση λογικής προς όλους», συνέχισε ο υπουργός. «Με τη συντονισμένη δράση μας και τους εμβολιασμούς θα μπούμε σε μια κανονικότητα», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός τόνισε πως «είναι αυτονόητο ότι οπουδήποτε κληθεί η ΕΛΑΣ να διασφαλίσει την τάξη, θα το κάνει. (…) Αυτό που είπαμε είναι ότι δεν μπορεί νόμιμοι πολίτες, υπεύθυνοι πολίτες που κάνουν το σωστό και το νόμιμο, να πέφτουν θύματα της παράνοιας ορισμένων που τους κάνουν μηνύσεις».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου