Με σήμα το τριαντάφυλλο την Τετάρτη το κόμμα Λούκας-Καστανίδη

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-12, 16:21:36
Με σήμα το τριαντάφυλλο την Τετάρτη το κόμμα Λούκας-Καστανίδη

Την Τετάρτη, εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου, ανακοινώνεται η ίδρυση του κόμματος της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη, το όνομα του οποίου θα παραπέμπει στη σοσιαλδημοκρατία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες  η Λούκα Κατσέλη θα είναι η Πρόεδρος του νέου κόμματος και ο Χάρης Καστανίδης ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ σήμα θα έχει το κόκκινο τριαντάφυλλο.

Στο νέο κόμμα αναμένεται να προσχωρήσουν από 7 έως 16 βουλευτές, ενώ τον πυρήνα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα αποτελούν πέραν της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη, ο Λάμπρος Μίχος, η Μαρία Κυριακοπούλου, ο Χρήστος Κασσάρας, ο Ανδρέας Τριανταφυλόπουλος και η Βούλα Τεκτονίδου. Η κυρία Κατσέλη επιχειρεί να κερδίσει και κάποιους από τους διαγραμμένους βουλευτές που συζητούν τη συνεργασία τους με τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, ενώ συζητήσεις γίνονται και με κάποιους εν ενεργεία βουλευτές που φέρονται να πιστεύουν ότι δεν έχουν τύχη στο ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σημαντικό ρόλο στο νέο κόμμα παίζει και ο Γεράσιμος Αρσένης, έστω και από το παρασκήνιο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στο νέο κόμμα προσχωρούν μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Πιπεργιάς και ο Χρήστος Κοκκινοβασίλης, στενοί συνεργάτες του Γεράσιμου Αρσένη όταν αυτός ίδρυσε το Ελληνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, αποχωρώντας από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr στο κόμμα Λούκας-Καστανίδη θα προσχωρήσουν άμεσα και τρεις Γραμματείς περιφερειακών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, που υπέβαλλαν χθες τις παραιτήσεις τους.

Την Πέμπτη ή την Παρασκευή η συνεργασία 6 βουλευτών με τον Κουβέλη

Πρόσκληση για συνεργασία αναμένεται να απευθύνουν οι 6 διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Γιάννη Αμοιρίδη, στη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη. Μεταξύ των δυο πλευρών υπήρξε επικοινωνία την περασμένη Παρασκευή και η κίνηση θα γίνει πριν την εκλογή νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, πιθανότατα την Πέμπτη ή την Παρασκευή. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στη Δημοκρατική Αριστερά υπάρχουν μεγάλες εσωτερικές αντιδράσεις για τη συγκεκριμένη συνεργασία, πλην όμως, ο Φ. Κουβέλης φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει. real.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
2
=