ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη απατεώνας με δράση σε όλη τη χώρα

συνελήφθη-απατεώνας-με-δράση-σε-όλη-τη-405451

Φρένο στη δράση ενός… κατά συρροή απατεώνα έβαλαν οι αστυνομικές αρχές στην Κρήτη.

Μια σοβαρή υπόθεση εξαπάτησης δεκάδων επιχειρηματιών στον κλάδο της εστίασης κυρίως, σε ολόκληρη την Ελλάδα αποκάλυψε η αστυνομία της Κισάμου δίδοντας τέλος στην δράση του επιτήδειου απατεώνα σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν και πολλές καταδικαστικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr όλα ξεκίνησαν όταν ένας 57χρονος Έλληνας επικοινώνησε με τρεις εστιάτορες της Κισάμου ζητώντας τους προσφορές για πλουσιοπάροχο γεύμα ή δείπνο με αστακούς και γενικά πανάκριβα εδέσματα.

Όπως γινόταν και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις ο 57χρονος εμφανιζόταν ως διοργανωτής συνεδρίων ή ως υπεύθυνος θαλαμηγού πλούσιων Αράβων και ζητούσε από τους εστιάτορες προσφορά για γεύματα.

Στην διάρκεια της συνομιλίας, τους έλεγε πως οι πελάτες του είχαν προτίμηση για συγκεκριμένο εμφιαλωμένο κρασί εισαγωγής και ζητούσε από τους εστιάτορες ένα ποσό των 200-300 ευρώ ως προκαταβολή προκειμένου να τους το προμηθεύσει, κόστος το οποίο θα επιστρεφόταν αφού θα έμπαινε στο συνολικό κόστος του γεύματος.
Μάλιστα τους ζητούσε να αποστείλουν τα χρήματα μέσω των ΕΛΤΑ καθώς ο ίδιος μπορούσε να τα εισπράξει από οποιοδήποτε κατάστημα των ΕΛΤΑ σε όλη την χώρα έτσι ώστε να μην μπορεί να εντοπισθεί.

Όμως οι εστιάτορες της Κισάμου, φαίνεται πως κάτι ψυλλιάστηκαν και απευθύνθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κισάμου, όπου από τους έμπειρους αστυνομικούς στήθηκε μια αριστοτεχνική παγίδα μέσα στην οποία έπεσε ο 57χρονος, ο οποίος και συνελήφθη σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ εκτός Κρήτης (στην Κορινθία) όπου είχε πάει περιμένοντας να εισπράξει τα χρήματα από τους Κισαμίτες που πίστευε πως έπεσαν θύματά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 57χρονος φέρεται να έχει διαπράξει με την ίδια μέθοδο περισσότερες από 50 απάτες με θύματα επιχειρηματίες, ενώ σε βάρος του εκκρεμούν και 12 καταδικαστικές αποφάσεις για πολλά αδικήματα του ποινικού κώδικα.

Να σημειωθεί πως η προανάκριση συνεχίζεται καθώς εκτιμάται ότι θύματά του έχουν πέσει και άλλοι Χανιώτες επιχειρηματίες εστίασης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου