ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα – Έξαρση κρουσμάτων αλλά και…ανεμβολίαστων

αχαΐα-έξαρση-κρουσμάτων-αλλά-καια-410568

Επτά νεκροί μέσα σε λίγα 24ωρα καταγράφηκαν στην Αχαΐα, στην οποία το τελευταίο διάστημα δεν παρατηρείται μόνο έξαρση του ιού, αλλά και των… αντιεμβολιαστών.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αίγιου, Σωτήρης Κοίλιας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» στις ενότητες Αιγείρας και Ακράτας, παρουσιάστηκε το τελευταίο 20ημερο μία μεγάλη έξαρση κρουσμάτων ενώ σημειώθηκε και ένας σημαντικός αριθμός θανάτων.

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ κάποιοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

«Πιστεύουμε ότι σε αυτή την κατάσταση έπαιξε ρόλο και ο χώρος της εκκλησίας, στον Άγιο Παντελεήμονα Αιγείρας, όπου υπήρχαν κάποιοι αντιεμβολιαστές. Κάποιος ψάλτης μάλιστα απεβίωσε ενώ ο παπάς της ενορίας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση» κατέληξε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Αννας Μαστοράκου. Η πληροφόρησή της όπως δήλωσε στην «Π» έχει να κάνει με ασθενείς που πάσχουν από κοροναϊό, κυρίως στα χωριά, και χωρίς να ενημερώσουν κανέναν προσπαθούν να ξεπεράσουν την ασθένεια αντιμετωπίζοντάς της σαν απλή γρίπη.

Διασπορά και στα χωριά

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν τις τελευταίες ημέρες και τα κρούσματα κοροναϊού στα χωριά της Δυτικής Αχαΐας. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα δύο ανθρωποι έχασαν τη ζωή τους και συγκεκριμένα ένας 68χρονος και ένας 70χρονος από γειτονικά χωριά της δυτικής Αχαΐας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου