ΕΛΛΑΔΑ

Θερίζει ο ιός της γρίπης-15 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους!

θερίζει-ο-ιός-της-γρίπης-15-άτομα-έχουν-χ-347038
Σε έξαρση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η γρίπη με αποτέλεσμα από τα μέσα Ιανουαρίου εως τις αρχές Μαρτίου, να έχουν χάσει τη ζωή τους 15 άνθρωποι.
Παράλληλα, 70 είχαν νοσηλευθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας, με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Οι περισσότεροι από τους νεκρούς ήταν ηλικιωμένοι, ανεμβολίαστοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα. Ανάμεσά τους, ωστόσο, περιλαμβάνονται και δύο παιδιά, ένα εκ των οποίων ήρθε με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από τη Λιβύη και κατέληξε στο Νοσοκομείο Παίδων και ένα δεύτερο (6 ετών), από την περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Οι επιδημιολόγοι κάνουν λόγο για υψηλά επίπεδα δραστηριότητας, τα οποία οφείλονται σε στελέχη του ιού Α (Η3Ν2) και Β. Η γρίπη τύπου Α (Η3Ν2) προκαλεί πιο σοβαρές επιπλοκές και θεωρείται πιο απειλητική για τη ζωή των πασχόντων.
Σύμφωνα με το «Έθνος», από τα 620 δείγματα που εστάλησαν για ανάλυση μόνο ένα βρέθηκε θετικό στον πανδημικό ιό Η1Ν1.
Οι ειδικοί τονίζουν, ότι όσοι εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης και ανήκουν στις λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου θα πρέπει να απευθύνονται στον γιατρό τους.
Παράλληλα, απαιτείται, τακτικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι ή αλκοολούχο διάλυμα ενώ πρέπει να αποφεύγεται η επαφή με άτομο που έχει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού.
Πρέπει να καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη με χαρτομάντιλο όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε. Πετάμε αμέσως το χαρτομάντιλο στο καλάθι των απορριμμάτων. Αν δεν έχουμε χαρτομάντιλο, φταρνιζόμαστε στον αγκώνα και όχι στα χέρια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου