ΕΛΛΑΔΑ

Εμβόλιο Κορονοϊού: Από τις 30 Σεπτεμβρίου η τρίτη δόση στους πολίτες άνω των 60

εμβόλιο-κορονοϊού-από-τις-30-σεπτεμβρίο-414666

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου επεσήμανε ότι τα αντισώματα μειώνονται σταδιακά σε συνδυασμό με την εμφάνιση μεταλλάξεων είναι επικίνδυνα για τα άτομα που αντιμετώπισαν μειωμένη κάλυψη από τα εμβόλια. Υπενθύμισε ότι έχουμε τα άτομα που είναι τα ανοσοκατεσταλμένα, εκείνα που λόγω της παρόδου του χρόνου φθίνει η ανοσία που αναπτύσσουν και εκείνα που βρίσκονται σε μεγάλη έκθεση στον ιό.

Επίσης σημείωσε ότι και η αυξημένη ηλικία δημιουργεί ζήτημα αποτελεσματικότητας και γι’ αυτό η Επιτροπή Εμβολιασμών προχωρά στην σύσταση για τρίτη δόση σε άτομα άνω των 60 ετών.

Η κα Θεοδωρίδου σημείωσε ότι η ποσοστιαία κατανομή ασθενών δείχνει ότι οι ηλικίες 60-79 αποτελούν το 59,2% που βρίσκονται σε κλίνες ΜΕΘ την 37η εβδομάδα του έτους ενώ στους θανάτους αποτελούν το 48%.

Επίσης με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν διαπιστώνουν ότι οι υγειονομικοί κινδυνεύουν πολύ και μάλιστα η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να μεταβάλλει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων ειδικά σε ασυμπτωματικούς ασθενείς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου