Μπαμπινιώτης: "Δεν λύνονται με τη βία τα προβλήματα στα πανεπιστήμια"

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-11, 19:38:44
Μπαμπινιώτης: "Δεν λύνονται με τη βία τα προβλήματα στα πανεπιστήμια"

Ο υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης μιλώντας στο "Βήμα", υπογράμμισε πως "η ανάκαμψη από την κρίση θα πρέπει να συνδεθεί με την ανάκαμψη στην Παιδεία μας".

Ο κ. Μπαμπινιώτης για να κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα στον χώρο της Παιδείας, καλεί όλους τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων στις 16 Μαρτίου στο γραφείο του, διότι όπως αναφέρει "δεν λύνονται με τη βία τα προβλήματα στα πανεπιστήμια".

Επίσης αναφέρει πως αν είχε τον κατάλληλο χρόνο θα άλλαζε το εξεταστικό σύστημα προς μια κατεύθυνση που θα το έκανε πιο αξιόπιστο, πιο δίκαιο και πιο ανθρώπινο. Θα άλλαζε επίσης τα αναλυτικά προγράμματα, όλη τη διαδικασία μάθησης στα σχολεία, έτσι ώστε οι μαθητές να ξανανιώσουν αγάπη για τα σχολεία τους και να αναδειχθεί ο ρόλος του δασκάλου.

Υπό τις σημερινές συνθήκες όμως αυτό που προέχει για τον υπουργό Παιδείας είναι "να διεξαγάγουμε σωστά τις εξετάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια σύμφωνα με το ισχύον σήμερα σύστημα, να ετοιμάσουμε τα σχολικά βιβλία για τη επόμενη χρονιά ώστε να μοιραστούν στα σχολεία εγκαίρως και να αξιοποιήσουμε την ψηφιακή τεχνολογία που αναβαθμίζει την εκπαίδευση".

Ο κ. Μπαμπινιώτης εκτιμά "ότι η συσπείρωση όλων των δυνάμεων, ψυχικών, διανοητικών, πολιτικών, είναι απαραίτητη" και εκφράζει την αισιοδοξία ότι "θα ξεπεράσουμε τελικά αυτή την κρίση. Ευτυχώς, αυτή η μικρή χώρα έχει μεγάλες αντοχές...".

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
9
=