ΕΛΛΑΔΑ

Σάμος: Πυρκαγιά στο ΚΥΤ στο Βαθύ – Εκκενώνεται η δομή

σάμος-πυρκαγιά-στο-κυτ-στο-βαθύ-εκκε-415840

Η φωτιά έχει οριοθετηθεί και δεν υπάρχει κίνδυνος για τους διαμένοντες, σύμφωνα με την πυροσβεστική

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ της Κυριακής στο παλιό κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στο Βαθύ της Σάμου.

Πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρουν ότι η πυρκαγιά ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένα παραπήγματα στη δυτική πλευρά της δομής.

Προσθέτουν ότι έχει τεθεί πλέον υπό έλεγχο και δεν υπάρχει κίνδυνος για τους διαμένοντες. Απο την πυροσβεστική δεν αναφέρουν πως η φωτιά είναι οριοθετημένη, αλλά οχι ακόμα υπο έλεγχο. Στο σημείο επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήδη πραγματοποιείται εκκένωση της δομής και το σύνολο των επωφελούμενων θα οδηγηθεί σε άδειο οικόπεδο στην είσοδό της.

Επίσης, αναμένεται σε λίγο να ξεκινήσει η μεταφορά των δέκα ασυνόδευτων ανηλίκων στη νέα κλειστή ελεγχόμενη δομή του νησιού.

Στην περιοχή βρίσκεται ο Γενικός γραμματέας Ασύλου Μάνος Λογοθέτης και ο υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Ελευθέριος Ντουρουντούς.

Σήμερα Δευτέρα, θα ξεκινούσε η μεταφορά των 500 αιτούντων ασυλο από το ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου στο νέο ΚΥΤ στη θέση Ζερβού που τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ Νότη Μηταράκη.

πηγή:protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου