ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εργαζόμενος σε σούπερ μάρκετ έκλεβε προϊόντα και τα πουλούσε

θεσσαλονίκη-εργαζόμενος-σε-σούπερ-μά-416295

Δεύτερη “δουλειά” είχε ένας 55χρονος ο οποίος εργαζόταν σε σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη, καθώς έκλεβε συστηματικά επί επτά μήνες προϊόντα και στη συνέχεια τα πουλούσε στα Γρεβενά.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών εξιχνίασαν 32 διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν από τις 4 Φεβρουαρίου 2021 έως και τις 16 Σεπτεμβρίου, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Για τις υποθέσεις συνελήφθησαν το μεσημέρι της Πέμπτης σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, τρεις άνδρες, ηλικίας 55, 63 και 67 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής ομάδας με σκοπό την τέλεση διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία .

Πώς έφτασαν στη σύλληψή των “ποντικών” του σούπερ μάρκετ

Έπειτα από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από τους αστυνομικούς, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις συλληφθέντες συνενώθηκαν σε εγκληματική ομάδα, προβαίνοντας στη διάπραξη κλοπών και ειδικότερα αφαιρώντας, κατά κύριο λόγο, φιάλες αλκοολούχων ποτών από αποθήκη σούπερ μάρκετ. Αποκλειστική επιδίωξή τους το οικονομικό όφελος, ενώ δρούσαν κατ’ επάγγελμα, συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, ο 55χρονος, ο οποίος εργαζόταν ως υπεύθυνος αποθήκης σούπερ μάρκετ, έκλεβε διάφορα είδη, κατά κύριο λόγο, φιάλες αλκοολούχων ποτών και τα έβαζε σε ένα Ι.Χ. φορτηγό. Ο 63χρονος, οδηγός του οχήματος, τα μετέφερε σε συνεργείο αυτοκινήτων, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ιδιοκτησίας του 67χρονου συνεργού του.

Τι είχαν κλέψει από το σούπερ μάρκετ

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο συνεργείο αυτοκινήτων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλά από τα προαναφερόμενα αφαιρεθέντα αντικείμενα και τρία μπιτόνια που περιείχαν 55 λίτρα πετρελαίου, συνολικής χρηματικής αξίας 3.377,69 ευρώ.

Στη συνέχεια, διαπιστώθηκε ότι η αξία των προϊόντων που είχαν κλαπεί κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα δράσης της εγκληματικής ομάδας, ξεπερνά το ποσό των 12.300 ευρώ.

Επίσης, στην κατοχή του 63χρονου βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 340 ευρώ, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου