ΕΛΛΑΔΑ

Σώθηκε στους Δίδυμους Πύργους και πέθανε από κορονοϊό στην Κρήτη

σώθηκε-στους-δίδυμους-πύργους-και-πέθ-416999

Συγκλονίζει η άγνωστη ιστορία του Νίκου Αλεγκάκη. Ο κορονοϊός έμελλε να του στοιχίσει τη ζωή, 20 χρόνια μετά τον εφιάλτη που έζησε στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους…

Στη ζωή του στάθηκε πολλές φορές τυχερός με αποκορύφωμα την ημέρα της τρομοκρατικής επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001. Τότε απέφυγε τον εφιάλτη για λίγα λεπτά. Επειδή έκλεισε νωρίτερα το κατάστημα που διατηρούσε στο ισόγειο και απομακρύνθηκε. Όταν το πρώτο αεροπλάνο έπεσε στο Εμπορικό Κέντρο της Νέας Υόρκης, ο ίδιος βρισκόταν ήδη σε απόσταση ασφαλείας.

Στη μάχη του όμως με τον κορονοϊό στάθηκε κάτι παραπάνω από άτυχος. Ο Νίκος Αλεγκάκης νόσησε πριν από 20 ημέρες και τις τελευταίες 15 έδινε μάχη για να ξεπεράσει την ασθένεια σε νοσοκομείο. Δεν τα κατάφερε. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο οργανισμός του υπέκυψε.

Ο 79χρονος Νίκος Αλεγκάκης μοίραζε τελευταία τον καιρό του ζώντας κατά διαστήματα μεταξύ Βασιλικής Δήμου Γόρτυνας και Νέας Υόρκης. Στην τελευταία του κατοικία στη Βασιλική θα τον συνοδεύσουν η σύζυγος του, τα τρία παιδιά του και τα πέντε αδέλφια του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου