Σόιμπλε: Είναι ανοησία να πιστεύετε ότι θέλουμε την Ελλάδα υπό την κατοχή μας

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-11, 14:35:11
Σόιμπλε: Είναι ανοησία να πιστεύετε ότι θέλουμε την Ελλάδα υπό την κατοχή μας

Δεν αποκλείεται μια προώθηση ενός σχεδίου «Μάρσαλ», και το ενδεχόμενο να χρειαστεί κάποτε η Ελλάδα κι ένα τρίτο πακέτο στήριξης, δήλωσε μιλώντας στο «Βήμα» ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Ανεξάρτητα από την έκβαση των εκλογών, η χώρα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της. Αυτή είναι η βάση της συναλλαγής για το πρόγραμμα. Αν αυτό πάψει να ισχύει, η ευθύνη θα πέσει σε αυτούς, που απορρίπτουν τη συμφωνία» υπογραμμίζει ο κ. Σόιμπλε.

Σύμφωνα με τον γερμανό υπουργό η Γερμανία είναι διαθέσιμη να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά, όπως τονίζει, «κανένας δεν αναγκάζει την Ελλάδα να αποδεχθεί τη βοήθεια».

Δεν αποκλείει την ιδέα προώθησης ενός σχεδίου Μάρσαλ, αλλά όπως διευκρινίζει, η Επιτροπή πρέπει να βεβαιωθεί πως η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει τα υφιστάμενα κονδύλια με τρόπο, που θα διεγείρουν την ανάπτυξη, και προσθέτει «εμείς, είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε ό,τι μας ζητήσουν», αλλά «δεν θέλουμε να πιστέψει κανείς ότι θέλουμε να θέσουμε την Ελλάδα υπό την κατοχή μας».

Ακόμη, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να χρειαστεί κάποτε η Ελλάδα κι ένα τρίτο πακέτο στήριξης, ο κ. Σόιμπλε τονίζει πως «δεν είναι τώρα η στιγμή» να συζητηθεί κάτι τέτοιο, καθώς τώρα «είναι η ώρα υλοποίησης του δεύτερου πακέτου για την Ελλάδα», δεδομένου ότι η χώρα δεν είχε χρόνο να κάνει τις αναγκαίες αλλαγές.

Όσον αφορά την άφιξη Γερμανών εφοριακών στην Αθήνα, στο πλαίσιο ενός διεθνούς προγράμματος για την ενδυνάμωση του ελληνικού φορολογικού συστήματος, κάνει λόγο για «φόβο του συνδικάτου Ελλήνων εφοριακών ότι οι Γερμανοί ειδικοί θα κλέψουν τη δουλειά των Ελλήνων συναδέρφων τους», γεγονός το οποίο χαρακτηρίζει «σκέτη ανοησία».

kathimerini.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
5
=