ΕΛΛΑΔΑ

Εργοδότης καταδικάστηκε σε φυλάκιση γιατί εκβίαζε τους εργαζόμενους

εργοδότης-καταδικάστηκε-σε-φυλάκιση-422613

Σε μια αγορα εργασίας που σε πολλές περιπτώσεις έχει μετατραπεί σε ζούγκλα θυμίζοντας άλλες εποχές, δικαστικές αποφάσεις όπως αυτή του Τριμελούς Εφετείου Χανίων αποτελούν πολύ θετικές ειδήσεις, δίνοντας όπλα στα χέρια των εργαζομένων και άρα ελπίδα ότι τα πράγματα μπορούν να βελτιωθούν.

Ειδικότερα, φρένο στην αυθαιρεσία, τουλάχιστον του εργοδότη που κλήθηκε να κρίνει, έβαλε με απόφασή του – σταθμό το Τριμελές Εφετείο Χανίων όπως γνωστοποίησε το Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Τον καταδίκασε σε 40 μήνες φυλάκισης επειδή εκβίαζε τους εργαζομένους του, ζητώντας επιστροφή μέρους του μισθού τους.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Εργατικού Κεντρου Χανίων: «ο εργοδότης, ενώ τους πλήρωνε κανονικά – ως όφειλε – μέσω τραπέζης, τους ζητούσε στην συνέχεια να του επιστρέψουν ένα μέρος του μισθού τους, διαφορετικά «ή θα τους απέλυε ή θα τους άλλαζε χώρο εργασίας, ή δεν θα τους ανανέωνε την σύμβαση εργασίας».

Το δυστύχημα δε είναι ότι αυτό δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αφού υπάρχει πλήθος καταγγελιών σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Ελλάδας για ανάλογες συμπεριφορές. Μορφή δε πανδημίας λαμβάνει το φαινόμενο αυτό με τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Χανίων

«Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων καταδίκασε σε 40 μήνες φυλάκιση, εργοδότη για εκβιασμό εργαζομένων, κατ΄ εξακολούθηση.

Έπειτα από έγγραφες καταγγελίες εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο, ότι ο εργοδότης τους, εκβιαστικά τους ζητούσε να του επιστρέψουν ένα μέρος του μισθού τους, προωθήσαμε τις παραπάνω καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές και την ελληνική δικαιοσύνη.

Ο εργοδότης, ενώ τους πλήρωνε κανονικά – ως όφειλε – μέσω τραπέζης, τους ζητούσε στην συνέχεια να του επιστρέψουν ένα μέρος του μισθού τους, διαφορετικά «ή θα τους απέλυε ή θα τους άλλαζε χώρο εργασίας, ή δεν θα τους ανανέωνε την σύμβαση εργασίας».

Χθες μετά από μία πολύωρη δίκη και εξετάσεις μαρτύρων το δικαστήριο καταδίκασε τον εργοδότη σε 40 μήνες φυλάκιση, για εκβιασμό εργαζομένων, κατ΄ εξακολούθηση.

Καλούμε τους εργαζόμενους του Νομού που αντιμετωπίζουν παρόμοια περιστατικά, να μην υποκύπτουν στους εκβιασμούς των εργοδοτών τους, αλλά να προσέρχονται στο Εργατικό Κέντρο. όπου και θα έχουν την αμέριστη βοήθεια μας.

Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, όποιες και αν είναι αυτές, αρκεί να το γνωρίζουμε….»

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου