ΕΛΛΑΔΑ

Ανησυχία για έξαρση των κρουσμάτων σε μοναστήρια – Τα προπύργια των αρνητών

ανησυχία-για-έξαρση-των-κρουσμάτων-σε-423321

Εκτός από τα σχολεία, στα μοναστήρια εστιάζεται η ανησυχία των ειδικών, καθώς φοβούνται έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού.

Ήδη καταγράφονται πολλά κρούσματα σε μοναχούς και μοναχές, τη στιγμή, μάλιστα, που αρκετές μονές λειτουργούν ως προπύργια των αρνητών του ιού και του εμβολιασμού, με συνέπεια οι υγειονομικές αρχές να προβληματίζονται εντονότατα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, καταγράφονται και οι δύο όψεις του νομίσματος. Υπάρχουν οι μονές, όπου μοναχοί και μοναχές τηρούν τα μέτρα και έχουν εμβολιαστεί κατά του ιού αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για την κοινωνία, αλλά δεν λείπουν και οι μονές που αποτελούν προπύργια των αρνητών.

Μοναστήρια που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση

Το καλό παράδειγμα είναι η Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Χαλκιδική, όπου είναι εμβολιασμένες και οι 120 μοναχές. Ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στη Μονή Αγίου Ιωάννη Σουρωτής, όπου έχουν εμβολιαστεί και οι 62 μοναχές.

Στον αντίποδα, επτά μοναχές από τη Μονή Μετεωρών χρειάστηκε να νοσηλευτούν, ενώ ακόμη ένα παράδειγμα έρχεται από τη Θεσσαλία. Συγκεκριμένα, στη Μονή “Πέτρινου Δάσους” χρειάστηκε να νοσηλευτούν 25 μοναχές και μία, μάλιστα, έχασε τη ζωή της.

Δεκαέξι από τις 25 καλόγριες στο ησυχαστήριο Αγίου Νεκταρίου – Αγίας Τριάδας στην Αίγινα νόσησαν με COVID-19 και μια μοναχή της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Μάκρη του Έβρου κατέληξε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ πολλές άλλες βρέθηκαν θετικές στον ιό.

Δεν είναι βεβαίως ευάλωτες μόνον οι γυναικείες μονές στην COVID-19, αφού μόνο το Άγιον Όρος μετράει οκτώ νεκρούς μοναχούς και άλλους περίπου 400 νοσήσαντες, ενώ μεγάλος αριθμός καλογέρων/καλογριών προσβλήθηκαν με ελαφρά συμπτώματα και έλαβαν επιτόπου φαρμακευτική αγωγή ή χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία.

Μοναστήρια, προπύργια του ιού και των αρνητών

Όπως επισήμαιναν στην εφημερίδα “Καθημερινή” εκκλησιαστικές και ιατρικές πηγές, ο πιο επικίνδυνος ιός που εκπέμπεται την ώρα της παγκόσμιας μάχης με την καταιγίδα, από τα μοναστηριακά κοινόβια, δεν είναι τόσο η COVID-19, όσο αυτός κατά του εμβολίου. Στη συντριπτική πλειονότητα των 1.000 και πλέον ανά την Ελλάδα μοναστηριών, γυναικείων (πλειονότητα) και ανδρικών, και κυρίως σε αυτά των φανατικών ζηλωτών παλαιοημερολογιτών, το κύμα του αντιεμβολιασμού σαρώνει και μεταδίδεται από εκεί στην κοινωνία οπλισμένο με «ευλογία Θεού».

Καθώς οι μοναχοί παραδοσιακά ασκούν ισχυρή επιρροή στους τοπικούς πληθυσμούς, ο λόγος του «γέροντα», του θρησκευτικού και πνευματικού καθοδηγητή δηλαδή, εκλαμβάνεται ως λόγος του Θεού, που δεν επιδέχεται κρίση.

Έτσι, όταν ο «γέροντας» εμφανιστεί στο έξωθεν ποίμνιο να υποστηρίζει εις το όνομα του Θεού ότι ο ιός είναι ανύπαρκτος και το εμβόλιο έργο του σατανά ή των Εβραίων, που έγινε για να εξοντώσει τον άνθρωπο, για τον «υποτακτικό» πιστό αυτό είναι νόμος, τον οποίο όχι μόνο οφείλει να τον εφαρμόσει αλλά και να τον διαδώσει.

«Το φαινόμενο του “γεροντισμού”, κατά το οποίο δημιουργούνται ομάδες κοσμικών πιστών γύρω από έναν μοναχό, οι οποίες τον υπερασπίζονται με τυφλό φανατισμό σε όλες του τις απόψεις και συμπεριφορές, αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της Εκκλησίας μας», λέει στην «Καθημερινή» ο καθηγούμενος της νέας, νόμιμης Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους κ. Βαρθολομαίος. «Τώρα με τα εμβόλια, οι πιο πολλοί αρνητές ρασοφόροι φανατίζουν τον κόσμο των πιστών με παρανοϊκές θεωρίες και είναι γι’ αυτό επικίνδυνοι», υποστηρίζει.

enikos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου