ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Διπλή ελληνική συμμετοχή στον τελικό του ύψος με Χονδροκούκη και Μπανιώτη

διπλή-ελληνική-συμμετοχή-στον-τελικό-348298

Με δύο αθλητές θα συμμετάχχει η Ελλάδα στον τελικό του ύψους (που θα γίνει την Κυριακή) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Χονδροκούκης και Μπανιώτης με 2.29μ. κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο.

Ο Χονδροκούκης προκρίθηκε ως 2ος, καθώς πέρασε με την πρώτη προσπάθεια όλα τα ύψη (2.18, 2.22. 2.26 και 2.29). Με το τελευταίο άλμα του στα 2.29 ισοφάρισε το φετινό ατομικό ρεκόρ του.

Ως 10ος και τελευταίος προκρίθηκε ο Κώστας Μπανιώτης. Είχε περάσει με την πρώτη τα 2.18, χρειάστηκε δεύτερη προσπάθεια στα 2.22, πέρασε με την πρώτη τα 2.26, αλλά με την 3η τα 2.29.

Ανταγωνιστές στην προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών στον αυριανό τελικό του ύψους ν’ ανέβουν στο βάθρο θα είναι επίσης οι Μουτάζ Εσα Μπαρσίμ (Κατάρ), Ραάου Σπανκ (Γερμανία), Γκουογουέι Ζανγκ (Κίνα), Τρέβορ Μπάρι (Μπαχάμες), Ρόμπερτ Γκράμπαρζ (Βρετανία), Τζέσι Ουίλιαμς (ΗΠΑ), Ιβάν Ουκχόφ (Ρωσία) και Αντρέι Σιλνόφ (Ρωσία).

Εκτός ο Δουβαλίδης

Αποκλείστηκε από τη συνέχεια των 60μ. εμπόδια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης ο Κώστας Δουβαλίδης. Ο αθλητής από τη Δράμα ήταν 5ος με χρόνο 7.83 στην πρώτη προκριματική σειρά, κατετάγη 16ος στο σύνολο, αλλά δεν προκρίθηκε στα ημιτελικά, αφού τη θέση του πήρε ο Ισπανός Γιάκσον Κινιόνεθ που είχε μεν τον ίδιο χρόνο με τον Δουβαλίδη (7.83), αλλά ήταν 3ος της τρίτης προκριματικής σειράς.

Από την προκριματική σειρά του Έλληνα αθλητή, πρώτος τερμάτισε ο Γάλλος Πασκάλ Μαρτινό Λαγκάρντ (7.66), δεύτερος ο Νοτιοαφρικανός Λεάν Φουρί με 7.67 και τρίτος ο Κονσταντίν Σαμπάνοφ (7.72). Άκυρος ο Αλγερινός Οτμάν Χατζ Λαζίμπ.

Οι υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές

Το απόγευμα στις 5μμ το πρόγραμμα ξεκινάει με τον απευθείας τελικό του επικοντώ ανδρών και τον Κώστα Φιλιππίδη να αγωνίζεται 8ος μεταξύ των 10 αθλητών, ενώ πρωτος είναι ο Γάλλος Λαβιλλενί.

Στις 6:50μμ ο Λούης Τσάτουμας αγωνίζεται 5ος στον τελικό του μήκους.

* Το Σάββατο ολοκληρώνεται το 7θλο με τον Ήτον να επιδιώκει πολύ υψηλή βαθμολογία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη τελικούς για τους άνδρες σε 1500μ, 400μ και 60μ, και για τις γυναίκες σε τριπλούν, σφαίρα, 1500, ύψος, 400μ και 60μ εμπόδια.

Θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση απο τη ΝΕΤ, απο τις 9:30 το πρωί και απο τις 5 το απόγευμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου