ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία:Επέστρεψε πορτοφόλι και η κάτοχος τον ευχαριστεί!

λαμίαεπέστρεψε-πορτοφόλι-και-η-κάτοχ-348372
Μητέρα με βρέφος λίγων μηνών, έχασε την Πέμπτη που μας πέρασε το πορτοφόλι της με όλα σχεδόν τα υπάρχοντά της, και ένας συμπολίτης μας το βρήκε και το επέστρεψε. Σε άλλες εποχές θα το θεωρούσαμε δεδομένο, αλλά σήμερα, περισσότερη εντύπωση προκαλεί η κίνηση αυτή, παρά το να το είχε βρει κάποιος, να είχε πάρει τα χρήματα και να πέταγε τα υπόλοιπα στα σκουπίδια. Η ιδιοκτήτρια αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον κύριο αυτόν δημόσια. Ακολουθεί το γράμμα της.
Το απόγευμα της Πέμπτης 8 Μαρτίου, κάπου στην οδό Κύπρου έχασα το πορτοφόλι μου! Μαζί με αυτό χάθηκε και όλη μου η περιουσία (150 ευρώ), δημόσια έγγραφα και δύο κάρτες ανάληψης. Όταν το αντηλήφθηκα το λιγότερο που μπόρεσα να κάνω ήταν να ξεσπάσω σε κλάματα. Ο συζυγός μου χιλιόμετρα μακρυά κι εγώ μόνη με ένα βρέφος λίγων μηνών, χωρίς χρήματα

Άρχισα να κάνω υποθέσεις με το μυαλό μου, να σκέφτομαι κάποιος θα το βρει και σίγουρα θα πάρει τα χρήματα και θα πετάξει το πορτοφόλι.

Στη συνέχεια τα έβαλα με την κοινωνία και θύμωσα με τον εκφυλισμό του ανθρωπίνου είδους. Κανένας δεν θα έχει το ήθος και την τιμιότητα, σκέφτηκα, να μου επιστρέψει το πορτοφόλι…..
Ενα τηλεφώνημα ήρθε για να διαλύσει το μαύρο σύννεφο που είχε καλύψει το μυαλό μου… στην άλλη άκρη της γραμμής η υπάλληλος από την τράπεζα να μου εξηγεί πως κάποιος βρήκε το πορτοφόλι μου και επικοινώνησε μαζί τους για να βρει στοιχεία για να επικοινωνήσει μαζί μου.

Ναι, υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ! Παρά τη δύσκολη εποχή που διανύουμε, παρά τις προσπάθειες μερικών να μας μετατρέψουν σε άκαρδα ανδρείκελα, υπάρχουν άνθρωποι με ήθος, καλοσύνη και αξιοπρέπεια.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια τον κο Αλέξη Μαυρογόνατο που με τη πράξη του όχι μόνο με γλίτωσε από μια δύσκολη κατάσταση αλλά με έκανε και να πιστέψω πως δεν έχουν χαθεί όλα ακόμα!

Σ.Π κάτοικος Λαμίας
lamiareport.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου