ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για κακομεταχείριση Πίτμπουλ στο Ηράκλειο

εισαγγελική-παρέμβαση-για-κακομεταχ-351757

Με την ένδειξη «Κατεπείγον» διέταξε την Τρίτη η Εισαγγελία Ηρακλείου Κρήτης την αφαίρεση ενός θηλυκού Πίτμπουλ από τον ιδιοκτήτη του και την παράδοση του ζώου στο φιλοζωικό σωματείο «Ζωόφιλη Δράση».

Το σκυλί βρίσκονταν σε περιφραγμένο επαγγελματικό χώρο στη Φοινικιά και ο ιδιοκτήτης του το είχε μετατρέψει σε ένα αποστεωμένο, γεμάτο ψύλλους τσιμπούρια και πληγές.

Στη φωτογραφία φαίνονται ξεκάθαρα τα σημάδια της κακομεταχείρισης του άτυχου ζώου και η μηνυτήρια αναφορά κατά του ιδιοκτήτη του σκυλιού από την «Ζωόφιλη Δράση» και η μετέπειτα επέμβαση του εισαγγελέα, αναμένεται να δώσει ανακούφιση στο ταλαιπωρημένο Πιτμπουλ.

Όπως αναφέρεται στο zoosos.gr από μέλη του φιλοζωικού σωματείου

«Είναι το 15ο ζώο που αφαιρούμε με εισαγγελική διάταξη και το πρώτο με το νέο νόμο 4039/2012. Η Ήρα δέχεται κτηνιατρική βοήθεια και έχει ήδη υποβληθεί σε εξετάσεις λεϊσμανίασης, εριλιχίας, γενική αίματος και βιοχημικές . Η κλινική της εικόνα και τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά για τη πορεία και την ανάνηψή της» τονίζει η Γεωργία Στεφανάκη πρόεδρος της «Ζωόφιλης Δράσης».

ΥΓ: Η «Ζωόφιλη Δράση» ευχαριστεί τα μέλη της, που συνέβαλαν στη διάσωση του ζώου την Ελένη Ανδρεαδάκη, τη Δέσποινα Σφακιανάκη, τη Γιάννα Σφακιανάκη και την Άννα Ζουράρη. Ευχαριστεί και του αστυνομικούς του Ά Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου για την άμεση ανταπόκρισή τους στην εισαγγελική παραγγελία και τη πολύωρη παραμονή τους στο χώρο αφαίρεσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου